Debrecen
2022-02-16

Régóta várt fejlesztés valósul meg a nyugati városrészen

Elkezdődtek a nyugati városrész közlekedésfejlesztésének munkálatai. Egy komplex korszerűsítés során a Kishegyesi út megújítása mellett két jelzőlámpás csomópont és kerékpárút is épül az év végéig.

Papp László, Debrecen polgármestere az erről tartott sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a Kishegyesi út fejlesztése több elemből áll.

A tegnapi napon elkezdődött egy csatornakiváltási és szennyvíznyomóvezeték építés a Kishegyesi út 160. és a Határ út között. Ezt követi majd a Kishegyesi úton található várostáblától befelé érkezve egy csapadékvízelvezetési hálózat kiépítése. A forgalom zavartalan működése érdekében itt 100 méteres szakaszokban bontják majd az utat.

Az érintett útszakaszt több, mint 2,3 kilométer hosszan szélesítik és újítják meg, a közlekedésbiztonság növelése érdekében pedig még két jelzőlámpás csomópontot is kialakítanak a Kishegyesi-Határ út, és a Pósa utcai kereszteződésekben.

A nyugati városrész fejlesztésének másik része a teljes csapadékvízelvezető hálózat át és kiépítése 2,6 kilométer hosszan, mely az út tartósságát is érdemben befolyásolja majd a jövőben. Megvalósul még a Kishegyesi és Hatát úti szennyvízcsatorna és azok műtárgyainak elektromos vezérlésének átépítése, továbbá a Császár Péter utca és az NI Hungary Kft. bejárata közötti szakaszon egy sávbővítés.

A Kishegyesi út mentén 770 méter hosszan és 2,75 méter szélességben gyalog és kerékpárút épül a Tegez utcától az itt található vállalat Kishegyesi út felőli bejáratáig, illetve 263 méter hosszan a Határ úti gazdasági bejáratáig.

A kivitelezés befejezésének határideje 2023. január 7. A polgármester szerint ugyanakkor már az év végére befejeződnek majd a munkálatok. A beruházás több, mint 1,9 milliárd forintból valósul meg.

Egy másik korszerűsítés részeként márciusban a Derék utcai kereszteződés átépítése is megtörténik, mely során a Derék úton egy külön jobbra kanyarodó sávot alakítanak ki.

Széles Diána, Debrecen alpolgármestere, a városrész önkormányzati képviselője hozzátette, hogy egy évek óta várt fejlesztés valósulhat meg a térségben, ami kiszolgálja az itt élők igényeit. A legfontosabbnak a Pósa utca jelzőlámpás kereszteződéssé átalakítását tartja, hiszen az ott lakók többször fordultak hozzá azzal a problémával, hogy az autósok nincsenek tekintettel a gyalogosan és kerékpárral közlekedőkre, ezért jelentős fejlesztés az, hogy biztonságosan, egy lámpás kereszteződésen tudnak majd átérni a járókelők.

Szeptember végén jön Sting

Véradás az egészségért és a kreditekért

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek