Debrecen
2024-01-05

Idén is elszállítják a kidobásra szánt fenyőfákat

Az A.K.S.D. Kft. a korábbi évek gyakorlata szerint az ünnepeket követően Debrecen város közigazgatási területén szervezetten gondoskodik a kidobásra szánt karácsonyi fenyőfák begyűjtéséről és elszállításáról, mely a ritkábban és a sűrűn lakott övezetekben két módon valósul meg.

A ritkábban lakott, azaz a „Kertes házas” övezetekben a lakosok igénybe vehetik a díjmentes zöld hulladék gyűjtőpontot, mely a Vértesi út 9/B. sz. alatti Regionális Hulladékkezelő Telepen található, amennyiben nem tudják ezt megtenni, a fenyőfát a kommunális hulladékgyűjtő járat ürítési napján szállítja el  a szolgáltató, így azokat a kuka mellé kell kihelyezni.

A sűrűn lakott városrészeken, azaz a lakótelepeken kifejezetten erre a célra gyűjtőjáratot szervez az A.K.S.D. Kft. január 8-tól január 31-ig. A lakótelepeket körzetekre osztják, és a körzetekből ütemezett járattal gyűjtik be a fenyőfákat, egy körzet hetente kétszer kerül feltakarításra. A fenyőfákat a kommunális gyűjtőjárat útvonala mellé (lehetőség szerint a közelébe) kérik kihelyezni lehetőség szerint díszek, szaloncukor csomagolások nélkül.

A hulladékká vált 28-30 tonna fenyőfa komposztálásra kerül a Regionális Hulladékkezelő Telepen.

A fenyőfákat hasznosításuk előtt az A.K.S.D. Kft. munkatársai megtisztítják a rajtuk maradt díszeiktől, majd leaprítják őket. 2-4 cm-es apríték keletkezik így a fenyőkből, amit ilyen formában használnak fel az Agromass Kombi komposzt készítéséhez.

Két melegrekord is megdőlt csütörtökön

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek