Debrecen
2021-12-13

Újabb támogatási felhívás

Közös erővel segítik azokat a családokat, akiket valamilyen negatív hatás ért a koronavírus miatt.

Rózsahegyiné Juhász Éva a Debreceni Karitatív Testület elnöke és Széles Diána alpolgármester a mai nap folyamán egy olyan négygyerekes családnak adta át Debrecen Város Segélyalap adományát, ahol az édesapa elhunyt a koronavírus járványban. 

A segélyalap célja, hogy a vírus korlátozó intézkedései miatt a város lakosaira nehezedő negatív gazdasági hatásokat valamelyest enyhítsék. Eddig közel 2800 debrecenihez sikerült eljuttatni, vagy közvetlen pénzbeli támogatást, vagy tartósélelmiszert. 

Rózsahegyiné Juhász Éva elmondta:

A jelenleg érvényben lévő támogatási felhívás szerint a kérelmezők körébe tartozhatnak azok a 2021. január 1-jét megelőzően már debreceni állandó lakóhellyel rendelkező és életvitelszerűen Debrecenben élő magánszemélyek, akik védőoltás mellett koronavírus-fertőzésben megbetegedtek és 2021. november 1-jét követően keresőképtelen állományba kerültek –  amelyet a rendelkezésére álló egészségügyi dokumentumokkal igazolni tudnak -, melynek következtében csökkent a jövedelmük, valamint azok a kiskorúak vagy 18. életévüket betöltöttek, akik nappali rendszerű oktatás keretében iskolában, szakképző intézményben vagy felsőoktatási intézményben nappali képzésben vesznek részt, és egyik, vagy mindkét szülőjük 2021. november 1-jét követően koronavírus-fertőzés következtében elhunyt és a családban élők egy főre számított havi jövedelme - a kérelem benyújtását megelőző hónapban - nem haladja meg a 100.000 Ft-ot, egyedül élő esetében a 140.000 Ft-ot. Az első esetben egyszeri 100.000 Ft, a második esetben egyszeri 350.000 Ft lehet a támogatás mértéke.

Fesztivál

Future of Debrecen

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek