Debrecen
2021-11-24

Segítség súlyosan beteg gyermekeknek, fiataloknak

A Zamat Fesztiválon rendezett nemzetközi gasztronómiai esemény bevételéből a Debreceni Karitatív Testület és a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. három beteg gyermeknek tudott segítséget nyújtani.

A Zamat fesztivál keretén belül első alkalommal rendezték meg a Taste The World című programsorozatot, amelyen több mint húsz nemzet hatféle ételét kóstolhatták meg az érdeklődők. Az összegyűjtött pénzt pedig három családnak adományozták, hogy segítsék a családban lévő beteg gyerekeket.

Széles Diána alpolgármester kiemelte:

A közösségnek ott kell állnia azok mögött, akik nehéz élethelyzetbe kerültek. Mint kétgyermekes édesanya, jómaga is tudja azt, hogy egy szülő a gyermekeiért mindent hajlandó megtenni. A Campus Kft. jóvoltából a Debreceni Karitatív Testület most olyan családok támogatásában működhet közre, amely családok olyan élethelyzetbe kerültek, melyet nem lehet egyedül megoldani. A testület ebben az esetben és hasonló esetekben abban tud segíteni, hogy a felajánlott adományok a lehető legjobb helyre kerüljenek. Most a felajánlóval együtt úgy döntöttek, hogy a közelgő advent jegyében három olyan család kapja a támogatást, melyek beteg gyermeket nevelnek, s az ezzel járó plusz költségeket nem tudják egyedül viselni. Ez a típusú segítségnyújtás illeszkedik Debrecen Gondoskodó város eszmeiségébe, s azt jelzi: a támogatás nem csak a szociálisan hátrányos helyzetben lévőkre terjed ki, hanem a város segítséget nyújt a remélhetőleg csak átmenetileg nehéz helyzetbe került családoknak is.

Átadták a 2020-as és 2021-es Makovecz Imre-díjakat

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek