Debrecen
2022-10-13

Elkészült a nagyfelületű útjavítás a debreceni Napraforgó utcán

Debrecen Kismacs városrészében, a Napraforgó utcán – a Zápor és Virágos utca közötti szakaszon – zajlott munkálatokról sajtótájékoztató keretében számolt be Katona Erzsébet, a terület önkormányzati képviselője 2022. október 13-án.

Mint elmondta, a rendelkezésre álló források figyelembe vételével, valamint az elmúlt két év járványhelyzete és a jelenlegi energiaválság ellenére Debrecen önkormányzata továbbra is folyamatosan fejleszti valamennyi városrészt. Kismacson a Napraforgó utca – amely a városrész legfontosabb útvonala – felújításának harmadik szakasza fejeződött be. A Zápor és a Virágos utca közötti szakaszon 125 méter hosszon került sor teljes pályaszerkezet-cserére és új aszfaltburkolat terítésére.

A nagyfelületű útjavítás költsége bruttó 35 millió forint volt, melynek fedezetét az önkormányzat teljes egészében saját forrásból biztosította. A képviselő bízik benne, hogy a közeljövőben megvalósulhat a Napraforgó utca negyedik szakaszának megújítása is.

Katona Erzsébet örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy képviselői körzetének területén a kismacsival párhuzamosan egy másik fejlesztés is megvalósult. Az Ondód városrészre vezető Kádár dűlőn is megújult egy újabb útszakasz. Itt az Ostoros utca és Göncölszekér utca közötti mintegy 310 méter hosszú szakaszon az elöregedett felső útréteg lemarását követően az útburkolat teljes felületű aszfaltozására került sor. A munkákhoz szükséges bruttó 26 millió forint egészét az önkormányzat ennek a beruházásnak az esetében is saját forrásából biztosította.

A Gerundium új számából

„Az egyetemi színjátszás szegény színház és laboratórium”

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek