(origo.hu)
Fűszeres és földes jegyek ginzengből, szárított ananászból, kandírozott citrusfélékből, fügéből és karamellás almából. Kiegyensúlyozott édesség, komplex, gondolkodásra késztető bor, aszalt gyümölcsös, fűszeres lecsengéssel. Most is finom, de 5-6 év múlva még többet fog adni - röviden így jellemzi a világhírű borszakértő, borkritikus, James Suckling a Royal Tokaji 6 puttonyos, 2017-es Nyulászó Aszúját, amely felkerült Suckling (és csapata, hogy pontosak legyünk) idei top 100-as listájára. Ez az egyetlen magyar bor a listán.
A borászattól megtudtuk, hogy - természetesen, miután a bort elküldték nekik - egy Zoom-kóstoló keretén belül mutatták be a 2017-es Aszú sorozatukat James Sucklingéknak. (A járvány óta rendszeresen posztol ilyen kóstolókról közösségi oldalain a borszakértő, aki Hong Kongban él és dolgozik, egy éttermet is működtet ott, de a kaliforniai és a toszkán borvidéken is van egy-egy háza.)
Az eredeti írást itt találja.