Debrecen
2021-08-12

Holnap kezdődnek a virágkarneváli programok

Az elmúlt években a Debreceni Virágkarnevál, illetve az augusztus 20-i ünnepség egyre több kísérőprogrammal gazdagodott. Idén sincs ez másképp, már a holnapi nappal elkezdődik több virágkarneváli program is.

Cseh Sörterasz

augusztus 13-21. Nagyerdei Park

Tíz éve jött, látott és meggyőzött sok embert Debrecenben a cseh sör. Azóta sok minden változott, de egy nem: a cseh sör. A csehek az első írásos említés szerint 930 óta főznek sört, az 1700-as évek vége felé már több mint 1000 sörfőzde adta a mindennapi szomjoltót a cseheknek. Nekik köszönhető a világ legnépszerűbb sörfajtája is. A sörözőbe járás Csehországban ma is a mindennapi kapcsolattartás leggyakoribb formája, melyet kortól és nemtől függetlenül gyakorolnak. A sörök kedvelői holnaptól egészen augusztus 21-ig élvezhetik a cseh sör ízét a Nagyerdei Parkban.

A Cseh Sörterasz védettségi igazolvány nélkül látogatható!

Csíksomlyói passió

augusztus 13. 20:00 Kossuth tér

A bibliai történet 18. századi interpretációja, a Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes felejthetetlen előadásában érkezik Debrecenbe. 

A Nemzeti Színház Csíksomlyói passiója keresztény hitünk alapjaira kérdez rá, és az európai keresztény kultúra értékeire hívja fel a figyelmet. Egy olyan színpadi nyelv megteremtését tűzi ki célul, melyben a bibliai történet 18.századi interpretációja, valamint Szőcs Géza kortárs költői átirata szerves egységet alkot a Berecz András által megszólaltatott vallásos népénekekkel és azzal a néptánc alapú koreográfiával, melyet a Magyar Nemzeti Táncegyüttes tagjai adnak elő.  

Esőnap esetén az előadásra augusztus 14-én 20 órától kerül sor.

Belvárosi zenés esték

augusztus 13-21.

Nyolc estén át igazi zenei csemegékkel találkozhatnak a Dósa nádor térre látogatók. A széles zenei kínálat a klasszikusoktól a fúziós jazzig, a népzenétől a big band hangzásvilágáig terjed, a tavaly megújult tér egyedi hangulatát pedig a koncertek mellett fényjáték is színesíti majd hat estén át, augusztus 16-20 között, sötétedéstől egészen éjfélig.

Kézműves vásár 

augsztus 13-21.

A Virágkarnevál ideje alatt Kézműves vásár várja az érdeklődőket Debrecen belvárosában, a Piac utca Nagytemplom felőli végében.

Aranyosi Péter és Vida Péter: A miskolci gyökerek

augusztus 13. 20:00 Nagyerdei Szabadtéri 

Aranyosi Péter humorista és Vida Péter színész-humorista A miskolci gyökerek című közös műsorukban a miskolci fiatalság, a középiskolai kalandok, a miskolci show-ska zenekar, a legendás Kabinet Rt. és a Diósgyőr focicsapata kapcsán ontják a poénokat. A miskolci gyökerek egy párhuzamos életrajz, mely kettejük életéről szól. Vida Péter amellett, hogy szaval és énekel, azt mutatja be, hogy milyen a művészvilág, Aranyosi Péter pedig olyan történeteket hoz, amelyek inkább az átlagember életét jellemzik. 

A részletes programsorozatról további információkat itt találnak. 

fotó:debreceniviragkarneval.hu

Huszonötödször rendezik meg az Eötvös Kupa röplabdatornát

Vásáry Tamás

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek