Debrecen
2020-11-18

Szolgáltatásváltozás a Debreceni Egyetem könyvtárában

A koronavírus járvány miatt hozott kormányrendelet értelmében november 11-én bezárt a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtára, az egységek nem fogadnak olvasókat, azonban a szolgáltatások zöme online továbbra is elérhető.


Az egyetemi könyvtár a kölcsönzést korlátozott formában tudja biztosítani, az olvasók a 11 óráig online leadott igénylés alapján összeállított csomagot a könyvtár előtt vehetik át aznap 13 és 15 óra között. A kikért dokumentumok a kérés napjától számított két napig maradnak a pultoknál, ezt követően visszakerülnek a raktárba.

Fontos, hogy a könyvek átvételekor is be kell tartani a higiénés előírásokat, és kötelező a szájmaszk viselése is. Aki nem rendelkezik érvényes tagsággal, a könyvtár honlapján tud regisztrálni. Az egyetem kutatói, oktatói és PhD-hallgatói számára biztosított a lehetőség, hogy kutatási céllal helyben tanulmányozzák a nyomtatott dokumentumokat. A könyvtárban tanulni azonban továbbra sem lehet. Szabadon elérhetőek az e-könyvek és folyóiratok, emellett a DEENK szélesítette a Debreceni Egyetem Elektronikus Archívumában (DEA) tárolt dokumentumok hozzáférését is.

 

Forrás: hirek.unideb.hu

Stabil karriert jelent, ha valaki gyógyszerésznek tanul

Nagy-Britanniában 2030-tól megtiltják az új benzin- és dízelüzemű autók értékesítését

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek