Debrecen
2021-01-28

Szürkemarha-borjú született a Debreceni Állatkertben

A cívisvárosi intézmény az év elején is hétről hétre újabb apróságok születéséről számolhat be. Ezúttal a szürkemarhák háza tájáról szolgálhatnak örömhírrel, miután egyik tehenük január 19-én egészséges utódnak adott életet mintegy kilenc és fél hónap vemhességet követően.

Az életerős kis bikaborjú egyre nagyobb kíváncsisággal fedezi fel környezetét, de még sok időt tölt pihenéssel anyja gondoskodása mellett. Érdekesség, hogy fajtanevükkel ellentétben a szürkemarha-borjak vöröses szőrzettel jönnek a világra, és néhány hónapos korukra váltanak jól ismert színükre. Az intézmény bízik benne, hogy az új lakót még ebben a pirók állapotában csodálhatják majd meg a látogatók az újranyitást követően.

A Debreceni Állatkert egyik kiemelt célja az őshonos állatfajok és fajták megőrzése, e tekintetben pedig különösen fontos számukra a magyar szürkemarha, amely összetéveszthetetlen küllemével és sok évszázados történetével az Alföld egyik legfőbb jellegzetessége, és máig jelentős gazdasági és kulturális értéket képvisel.

Kábítószer hatása alatt vezetett

Elhunyt Börcsök Enikő

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek