Debrecen
2020-06-24

Cél a zöld és fenntartható jövő Debrecenben

Debrecen vezető regionális szerepének megtartása és megerősítése céljából 2030-ig előremutató komplex gazdaság és városfejlesztési programot készített. A program elérésében és későbbi fenntartásában meghatározó szerepet kell betöltenie a város fenntartható üzemeltetését biztosító Városüzemeltetési Koncepciónak is.

A Városüzemeltetési Koncepció célja, hogy a város működése önfenntartó legyen valamint a "jó gazda" megtartása példáját mutassa be és járuljon hozzá az életminőség, a tiszta és rendezett környezet valamint a befektetőbarát üzleti klíma javulásához.  Ez a koncepció egy olyan iránymutatás, amely mentén a rövid és középtávú terveket, stratégiákat és egyéb döntéseket elő lehet készíteni és végre lehet hajtani, ez pedig hatással lesz a debreceni lakosok mindennapjaira, valamint a gazdaság szereplőinek tevékenységére.

A Városüzemeltetési Koncepció célja az is, hogy új alapokra helyezze a városfenntartás modelljét, korszerűsítse és a megváltozott körülményekhez igazítsa azt.  A ma megfogalmazott célok olyan alapvetések, amiket alkalmazni szükséges  a következő években. 

Céljaik között szerepel a zöldfelületi intenzitás növelése, a meglévő zöldterületek, és városi terek rehabilitációja, a fenntartható vízgazdálkodás lehetőségeinek megteremtése, emellett a hulladékgazdálkodás fejlesztése, utak karbantartása és fejlesztése valamint a zaj és légszennyezettség csökkentése is. 

 

Kerékpárút bővítése

Új út a Könyvkötő utcán

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek