Café
2021-01-22

Te is szereted a magyar sorozatokat?

Ezeken a hideg napokon nincs is jobb mint bekuckózni és filmeket vagy sorozatokat nézni. Nagyon sokan azonban megfeledkeznek a magyar sorozatokról, viszont itt is akadnak olyanok, amelyek sokszor megnevettethetnek minket. Ezen kívül rendkívül sok tehetséges színész van Magyarországon, akik megfordulnak ezekben a sorozatokban és alakításukkal emlékezetessé teszik ezeket a történeteket. 

A legjobb öt magyar sorozat:

A mi kis falunk

A 2017-ben induló magyar televíziós vígjátéksorozat Pajkaszegen játszódik. Olyan figurák élnek itt, akik az átlagemberek mintaképei lehetnének, mégis egyedi tulajdonságaik és alapvető jellemhibáik miatt folyton furcsa, ámde szórakoztató szituációkba keverednek. Fantasztikus színészekkel találkozhatunk a sorozatban többek között Csuja Imrével, Udvaros Dorottyával, Reviczky Gáborral, Szabó Győzővel, Lovas Rozival és Lengyel Tamással is egyaránt.

Aranyélet

A finn Helppo elämä című mű alapján indult útjának 2015-ben. A sikeres vállalkozó és családja irigylésre méltó életet élnek. A családon belül mindenkinek megvan a saját szerepe, ezért is tűnnek tökéletesnek. Azonban nagyon súlyos hiteltartozások van, ami miatt titkolózni kezdenek és itt kezd izgalmassá válni a történet. Hiszen az idilii kis családi fészekből kikerülnek a hazugságok, titkok és teljesen átalakulnak Miklósiék hétköznapjai.

Szereplők: Ónodi Eszter, Olasz Renátó, Thúroczy Szabolcs és Döbrösi Laura.

Mintaapák

2019-ben mutatták be az első epizódot, ami rögtön megnyerte a magyar közönséget. A történet négy egymástól függő családot mutat be, ahol a középpontba most az apák kerültek. A gyermekeiknek a legjobbat szeretnék, ez okoz pár konfliktust és félreértést. Ezek a szituációk is hétköznapik, ezért ha az embernek nem hiába jut eszébe, hogy akár ez vele is megtörténhet. 

Terápia

 A sorozat célja a pszichoterápia zárt ajtók mögötti folyamatának megismertetése.A történet rávezet minket arra, hogy nem szégyen segítséget kérni és szakemberhez fordulni problémáinkkal. Mindennap öt pácienssel találkozunk, akiknek végigkísérjük a gyógyulásukat. 

200 első randi

Az első részt 2018-ban vetítették le, azóta már lassan a második évadnak is vége, annyira sikeres lett a sorozat. A harmincas éveiben járó, kissé szétesett és slampos Luca (Gáspár Kata) hétköznapjait követhetjük nyomon. Édesanyja folyamatosan rossz megjegyzéseket tesz a külsejére, az életére, ezért egy fogadás fogja mozgatni az eseményeket. Hogyan is egyezteti össze Luca a munkát és a magánéletet? Megtalálja-e az igaz szerelmet? Kibékülnek-e az édesanyjával? 

Tíz tigris érkezik kölcsönbe a gladiátorokhoz

A felhő nélküli jupiterszerű bolygó

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek