Sport
2021-01-22

Tíz tigris érkezik kölcsönbe a gladiátorokhoz

A Nyíregyháza Tigers a koronavírus-járvány miatt nem tudott megfelelő létszámú csapatot indítani, így játékosaik ismét kölcsönben szerepelnek a Debreceni Egyetem amerikaifutball-csapatánál.

A DEAC Gladiators január 10-én még korlátozott létszámban ugyan, de el tudta kezdeni a felkészülést a 2021-es Divízió I-es szezonra. A bajnokság lebonyolításáról, illetve kezdő időpontjáról még nem adott tájékoztatást a Magyar Amerikai Futball Szövetség (MAFSZ), de a debreceniek már elkezdték a csapat megerősítését.

Ennek első lépése, hogy idén tíz Nyíregyháza Tigers játékossal kölcsönszerződést kötött a DEAC. Mint ismert, tavaly remek összhang alakult ki a tigrisek és a gladiátorok között. A szabolcsiak idén sem tudnak elindulni a MAFSZ által szervezett bajnokságokban, így játékosaik egy része úgy döntött, hogy 2021-ben is a Gladiatorshoz csatlakozik.

A tavalyi szezonhoz képest hatan visszatértek: Axman Andor (OL), Erdélyi Áron (WR), Mihalik György (LB), Román Dávid (WR), Sőrés László (OL) és Taraszenkó Alex (DL). A védelem három poszton viszont jelentős rutinnal rendelkező fiatalokkal erősödik. Hüse Csongor, Panykó Patrik és Suller Ádám korábban pályára lépett a Hungarian Football Leagueben. Emellett pedig Amerikában is bizonyíthatták tehetségüket a Pro Football Hall of Fame Academy nemzetközi edzőtáborában, Cantonban. Emellett Hüse és Suller a magyar egyetemi válogatott keretének is tagjai voltak. Ám bemutatkozni nem tudtak a székesfehérvári rendezésű világbajnokságon, mivel a koronavírus-járvány következtében elmaradt a megmérettetés. Csatlakozik továbbá egy nyíregyházi sajátnevelésű elkapó is, Bodnár Dániel, aki idén mutatkozna be majd a Divízió I-ben.

Több nyíregyházi játékos vasárnap már csatlakozni tud a DEAC felkészüléséhez, így az újak hamar be tudnak illeszkedni a csapatba.

 

https://gladiators.deac.hu/

Jelena Deszpotovics nyártól győrben folytatja

Te is szereted a magyar sorozatokat?

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek