Café
2020-11-01

Boldog Szülinapot Charlie!

Horváth Charlie október 28-án ünnepelte születésnapját, a népszerű énekest ebből az apropóból felköszöntöttük és közben a ’Mindenen Túl’ című új lemezéről is megkérdeztük.

Először is boldog születésnapot kívánunk!

Nagyon-nagyon szépen köszönöm.

Elmondhatjuk, hogy hányadik?

Hát angolul 37.

Hogyan telt a mai napod? Vagy még hátravan az ünneplés, hogy néz ki a szülinapozás nálad/nálatok?

A szülinapozásnak most lett vége körülbelül egy öt perce, szűk családi körben, de itt volt például a kisunokám, a zenész fiam és egy nagyon finom kis tortát megettünk, kaptam ajándékot mindenkitől. És most ők elmennek pingpongozni, és én pedig várom a holnapi napot, mert tulajdonképpen holnap fogom a kollegákkal megünnepeli a születésnapomat.

Pont azt akartam kérdezni, hogy holnap (október 29.- a szerk.) akkor egy koncerttel egybekötött ünneplés lesz?

Koncerttel, de nagyon-nagyon vigyázunk mindenre. A színpadon ott lesz a Szolnoki Peti, a Tóth Veruska, meg a Nika. Velük éneklek egy-egy duettet, akkor négyen egy közös dalt, a lemezről ezek új dalok. És aztán még lesz a címadó dal, egyedül eléneklem a Mindenen túlt, ugyanis ez az új lemezemnek a címe, vagy a címadó dala.

A koncertről készült kisvideó:


Azért azt mondjuk el, hogy a korongon a bónusz dallal együtt 14 szám található.

De tündérek vagytok, hogy ezt tudjátok, köszönöm szépen. Igen, 14. 

Azért az nem semmi. Nagyon nagy munkálatok voltak előttetek, gondolom.

Egy jó lemeznek az a titka, hogy jó dalokat kell írni, jó  zenéket kell írni. már régen tervbe volt véve, hogy Nikával, Tóth Verával, meg a Szolnoki Petivel egyszer majd együtt éneklünk, mert hát egyrészt nagyon jó barátaim, a másik pedig, hogy a Szolnoki Peti szinte az összes lemezemen vokálozott. Ezt sokan lehet, hogy nem nagyon tudják, de az egy tündér, az egy igazi zenészénekes, úgyhogy nagyon szeretem őket.


A Rolling Stones gitárosáról készült életrajzi filmben Ronnie Wood elmondta, hogy ő gyakorlatilag 29 éves korában leállt a fejlődésben, és mind a mai napig 29 évesnek érzi magát. Te hol tartasz most? Mert én azt feltételezem, hogy nem a 73-at érzed magadénak.

Az a felszántom a színpadot című őrület, az már nem nagyon van. Talán nem illene hozzám ilyen korban. Az erő az még megvan és most a színpadról beszélek. Hangban is megvan, magasságok, mélységek, minden megvan. Úgyhogy nagyon boldog vagyok, egy nagyon boldog családi háttérrel, sajnos azon kívül, hogy a feleségem már öt éve elment és a Somló is elment. Ezeket lassan próbálom kiheverni, bár ezt nem lehet. De úgy érzem, hogy lelkileg rendben vagyok, és nagyon jó együtt muzsikálni. A zene az fölöttébb, mindenek fölött, és ezek a jó dalok, ezek szívet melengetőek.

Ha már család. Egyébként az is nagy büszkeség lehet neked, hogy a fiad zenekara, a Stardust nemzetközi szerződést kapott. Ez milyen érzés neked, mit lehet erről tudni?

Én annyit tudok, hogy nagyon sokat szenvedett, és két-három évet dolgozott itt lenn a kis stúdióban. Tulajdonképpen egyedül csinálta meg ezt az egész dolgot a zenekarával, aki kitartott mellette a végsőkig. Őket keresték meg egy kislemez kapcsán, ez oda került a Frontiers Records-hoz, ahol a legnagyobb hard rock nevek vannak. És aláírtak velük egy nyolcéves szerződést. Én semmit nem segítettem és nem is engedett segíteni. Amikor kész lett az anyag, akkor mutatta meg, és elájultam. Na, a lényeg az, hogy nagyon büszke vagyok, mert kitartott, bárcsak az anyukája élne, mert ő nem hitt benne. Mindig mondta, hogy tehetséges, de nem hitt benne, mert azt mondja, a tehetség nem elég itt ebben az országban. De hát a lényeg az, hogy ők most nagyon befutottak. Az összes angol rádió, amerikai rádió, japán, brazil rádió őket játssza szó szerint. És ilyen még nem volt Magyarországon hatvan éve.

És ha már a fiadat említetted, illetve az imént már elhangzott az unoka is, mennyire van képben a nagypapa életművével kapcsolatban?

Az unoka nagyon szeret, érzi is, hogy nagyon szeretem, és amikor lejön hozzám mondja, papa, hogy vagy? Hogy vagy, papa? Ez az első szó, és aztán pingpongozunk, mert most vettem egy pingpongasztalt a teraszra. Jó tanuló, kapott egy csillagos ötöst angolból, negyedik osztályos, ő egy nagyon szép kisfiú. 

Köszönjük szépen, Charlie, boldog születésnapot még egyszer! 

KONCERT INFÓ

A Charlie Band és a Tátrai Band egy este, egy színpadon lép fel 2021. április 3-án a Papp László Sportarénában!  A két supergroupban  mind brilliáns zenészek játszanak: Charlie-t László Attila, ( gitár) Halász János, ( billentyűk ) Csiszár Péter, ( saxofon ) Lattmann Béla ( basszusgitár )   és Póta András ( dob ) kísérik, a Tátrai Bandnek Pálvölgyi Géza, ( billentyűk ) Solti János, ( dob ) Horváth Kornél, ( percussion ) Csiszár Péter (szaxofon,billentyűk)  Glaser Péter, ( basszusgitár ) Vincze Fekete Vera és Tiborcz Zsófi ( vokál ) a tagjai.

Benéztünk a Tankcsapda klipjének bemutatójára

Három gól, három pont

Burai Árpád

Szerző
Hasonló cikkek