Blog
2024-03-17

Indul a tavaszi nagytakarítás, a Zöld Kódex újabb intézkedése

A nemrég elfogadott Zöld Kódex 50 programja közül a debreceniek szavazhattak a számukra legfontosabb intézkedéseket. Az érdeklődést mutatja, hogy összesen 60 ezer kattintás érkezett a zöld projektekre.

„A tisztább utakkal az egészségesebb környezetért” elnevezésű intézkedés az 5. helyen végzett a versenyen. Mint a lakosság szavazataiból kiderült, a város rendje, tisztasága rendkívül fontos a debreceniek számára, ezért ezéven is elindítjuk a tavaszi nagytakarítást a város több pontján.

Ennek keretében sor kerül az utak nagygépes tisztására, az útszegélyek takarítására, a Belvárosban és a Nagyerdőn a járdák, kerékpárutak, valamint a parkolóhelyek kézi és gépi tisztítására. A munkálatok során eltávolítják a tél folyamán lerakódott szennyeződéseket és port, ezzel csökkentve a város levegőjének szálló por mennyiségét.

A tavaszi nagytakarítási munkák kiterjednek még a szemétszedésre, a gyepfelületek kaszálására és levegőztető gereblyézésére, a cserjék metszésére, a játszótéri homokozók rendbetételére, a virágok, évelő növények visszavágására, a padok takarítására és fertőtlenítésére, a hulladékgyűjtők fertőtlenítésére, tisztítására, valamint a buszmegállók, aluljáró takarítására is.

A tavaszi nagytakarítás mától kezdve Debrecen valamennyi városrészére kiterjedően, várhatóan 5 héten keresztül zajlik majd. A Dekert Kft., valamint az önkormányzattal szerződésben álló vállalkozások összesen 130 munkatársa vesz benne részt, mintegy 400kis- és nagy gépi eszközzel. 

Debrecen zöldterületein összesen 5 millió négyzetméternyi felület karbantartása történik meg minden évben, de a tavaszi nagytakarítás ennél is többet, 6 millió négyzetmétert érint az útfelületekkel együtt.

Ahhoz, hogy a rendezett állapot fenn is maradjon, szükség van a város polgárainak odafigyelésére is, hiszen mindannyiunk érdeke, hogy szép városban élhessünk.

futureofdebrecen.hu

Kevesebb mint kétszáz bejegyzett párt van Magyarországon

Nincs árnyék

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek