Blog
2023-06-17

Bringával munkába – női szemmel

Napsütés, szélcsend, madárcsicsergés… Idilli hangulat, ideális állapot kerékpárral indulni munkába. Azonban minden nő fejében megfogalmazódnak a következő gondolatok, mielőtt bringára pattannak.

Vegyek fel szoknyát? Hogy fog állni a hajam, mire beérek az irodába? Hogyan fogom érezni magam egész nap, ha leizzadok? Mi van, ha délután esni fog? Egyáltalán, hogy fogok kinézni a bicajon? 

Higgyétek el, ez nem női hiúság kérdése, sokkal inkább olyan gondolatok, amiket egy nő igenis átgondol, akár egy kerékpár vásárlás előtt is teszi. 

Nekünk nem mindegy, hogyan passzol egymáshoz a ruhánk és a bicajunk, ráadásul az egész megjelenésünk fontos, hogy összhangban legyen. Egy olyan nő, akinek kiforrott stílusa van, és határozott elképzelése arról, hogy ki ő és mit képvisel a világban, pontosan tudja azt is, hogy hogyan néz ki azon a kerékpáron. 

Mindenki előtt ott az az ikonikus jelenet a Szex és New York-ból, amikor Miranda a kosztümjéhez felvette azt a bizonyos fehér sportcipőt, mert rájött, mennyivel hatékonyabb és kényelmesebb, mint magassarkúban rohanni. Na, pontosan ilyen egy modern városi nő is a kerékpáron. 

Megkérdeztem hölgy kollégáimat arról, hogy nekik mi az első gondolatuk reggel, mielőtt elindulnak munkába a bicajjal. 

Mindenki egyetértett abban, hogy a legfontosabb a biztonság és a kényelem. Az irodai környezet ugyan megköveteli a csinos és igényes megjelenést, azonban egy váltócipővel és a rövidebb szoknya alá felvett biciklis nadrággal könnyen komfortosabban érezzük magunkat.

A beszélgetések során megerősítést nyertek ezek a női gondolatok, hogy igenis számít, hogy milyen az összkép, mennyire folyik el a sminkünk, és a frissen mosott hajunkat mennyire csapja szét a menetszél.

Az igazán elkötelezettek széllel, esővel dacolva is „drótszamáron” közlekednek, esőkabátban, overálban, sőt a gyerkőcöket is beöltöztetve viszik a gyerekülésben, az időjárásnak megfelelően. Előttük innen is emelem kalapom, mert én személy szerint biztosan nem lennék ilyen elhivatott. Arra a kérdésre pedig, hogy mi a fő indíttatásuk, mindamellett, hogy sokkal gyorsabb és könnyebb a városon így átjutni, egyértelműen a környezettudatosság volt a válasz.

Szó, mi szó, kedves nőtársaim, bátran merjetek munkába tekerni, és ne csak a 20°C-ban és szélcsendben, hanem borúsabb időben is, mert minden helyzet megoldható, csak akarni kell. 

Foto: www.freepik.com

Az ökomenedzser iroda címe: Debrecen MJV Polgármesteri Hivatal Zöldterületi Osztály, 4025 Debrecen, Barna utca 23. 90. sz. iroda 
Ökomenedzser: Tornainé Kicsák Edit, Fülöp Ferenc Krisztián
E-mail: hungairy@ph.debrecen.hu
Telefon: 06 52 511-583

Már százezren rollereznek a magyar utakon

Papp László

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek