Blog
2022-05-02

Ismét az utolsó forduló dönt?

Finisébe érkezett az OTP Bank Liga idei küzdelemsorozata, már csak három mérkőzés vár a legmagasabb osztályban lévő csapatokra. A bajnoki cím már eldőlt, ismét a Ferencváros végzett az élen, ám az, hogy mely csapatok búcsúznak az élvonaltól, még kérdéses.

Matematikailag még öt gárda, a Mezőkövesd, DVSC, Honvéd, Gyirmót és az MTK van veszélyben. Ezen együttesek közül a matyóföldiek vannak a kedvező helyzetben, számukra már egy pont is elég a bennmaradáshoz, viszont akik a leginkább gondban vannak, a két sereghajtó, az MTK és a Gyirmót.

A fentiekből látszik, még az is előfordulhat, hogy a Loki lesz kénytelen búcsúzni a legmagasabb osztálytól, attól, hogy ez a csúfság ne fordulhasson ismét elő, még három pontra szüksége van a Vasutasnak.

Ha kedden Mezőkövesden nyer a DVSC, a két rivális pedig vereséget szenved, nincs miről beszélni tovább, sutba lehet dobni a latolgatásokat, biztossá válik, a következő szezont is az élvonalban kezdi a Lokomotív.

Ellenkező esetben viszont nehéz helyzetbe kerül Joan Carrillo együttese, ugyanis az MTK három, a Gyirmót négy pontra zárkózhat fel, így továbbra rezegni fog az a bizonyos léc. A keddet követő fordulóban a bajnoki ezüstre hajtó Puskással találkozik a Loki, míg a riválisok a Ferencvárossal és a Zalaegerszeggel. Ha a cívisvárosiak pont nélkül zárják a következő két mérkőzést, a két sereghajtó pedig nyer, ismét az utolsó fordulóra marad a döntés, mely játéknapon így kiesési rangadó vár Dzsudzsákékra, ugyanis pont az MTK otthonában zárják az idei sorozatot.

Nem először fordulna elő, hogy az utolsó forduló dönt, ebben mondhatni már rutinja van a piros-fehér gárdának. Bronzérem, kiesés, feljutás dőlt már el a végjátékban, komoly terhelésnek kitéve ezzel a debreceni labdarúgás szerelmeseinek idegrendszerét. Remélhetőleg ezúttal a csapat nem feszíti végletekig a húrt és a záró forduló előtt biztosítja első osztályú tagságát.

K. Zubák Tibor

Mikrolied

Szenátus: a kari büdzsékről is döntöttek

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek