Backstage
2024-02-26

A rock kaméleonjára, David Bowie-ra emlékeznek

Ismét emlékestet rendeznek David Bowie tiszteletére magyar zenészek. A nyolc éve elhunyt legendás brit dalszerző, előadó számai március 20-án hangzanak el az újbudai A38 hajón.

A mostani koncert annak a sorozatnak a hetedik állomása, amely Bowie és fontos alkotótársai kapcsolatára fókuszál. Iggy Pop, Lou Reed, John Lennon, Mick Jagger, Brian Eno és Bob Dylan után az est címe Bowie and Friends - vol. 7: Marc Bolan lesz, azaz a műsor részben Bowie és a legendás brit zenekar, a T. Rex frontembere közötti baráti viszony köré épül. David Bowie és Marc Bolan hatvan évvel ezelőtt, 1964-ben találkozott, Bowie 1972-ben dalt is írt Bolanről "Lady Stardust" címmel. 1977-ben, Bolan halála előtt nem sokkal közös TV-showban szerepeltek.

Az idei fellépők közül ketten - Márton András (KFT) és Poniklo Imre (Amber Smith) - az eddigi alkalmakkor is ott voltak. Március 20-án az A38-on színpadra lép továbbá Robert James Robson, Bognár Zoltán, Martinkó Tamás (Lidérc, Németh Róbert zenekara), Michael Zwecker (Poster Boy), Bakó Balázs (Bits), Székely Márton (Superunknowns), Iliás Ádám (Turn Signals), Szénás-Máthé Nándor (Filc), Kelemen Angelika (Kelemen Angelika Jazz Quartet), Vikukel Dániel és Marosi Z. András. David Bowie, aki több mint negyven évet átívelő karrierje során a glam rock, az art rock, a soul, a hard rock, a dance pop, a punk és az elektronikus zene világában is komoly sikereket aratott, rákbetegségben hunyt el 2016 januárjában, 69 éves korában.

Belvárosi séta az energiatakarékossági világnap alkalmából

Február második felében is melegebb van, mint a megszokott

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek