Backstage
2022-01-13

Változik az Árnyéknyúl

Megjelent Változás című daluk új verziója, amelyben új dobosuk is debütál.

2021 szeptemberében csatlakozott az alternatív rockzenét játszó debreceni trióhoz Urbán Bence, akinek neve a Gidnim'Rém projekt kapcsán is ismerős lehet. Bence nem csupán billentyűket ragadott, hanem ceruzákat is, ugyanis az egy hónappal ezelőtt debütált új dal, a Változás klipjét ő maga rajzolta és animálta.

Az idei év végére tervezett új album felvezető dalát azonban nem engedték el ennyivel: most debreceni próbatermükben egy live session keretein belül is rögzítették akusztikus hangszerelésben. Kovács Karesz, az Árnyéknyúl énekese és gitárosa a következőt nyilatkozta az új változat születésének okairól:

„Próbára akartuk tenni magunkat is, és a dalt is. Hiszünk abban, hogy egy jó dal kiállja az akusztikus hangszerek próbáját. Ez a live session valamennyire hiánypótló is (főleg nekünk). Mivel több mint fél éve nem állhattunk már színpadra, szerettük volna élőben rögzíteni a dolgot.”

Magáról a dalról pedig ezt mondták a srácok pár héttel korábban: „A Változás című dal a következő nagylemezünk előfutára. Arról szól, ami soha nem változik. A dalnak, és a következő lemeznek is van egy fontos érdekessége: mi csináltuk. Mi írtuk meg, játszottuk fel, vettük fel, rajzoltuk meg, és töltöttük fel. Ennél Árnyéknyulabb nem lehet valami. Ha mégis, akkor azok nem mi vagyunk. Vagyis még nem.” A szemfülesek kiszúrhatták, hogy az akusztikus verzió videójában már nem korábbi dobosuk adja az ütemet, hanem utódja. A francia fiatalember hamarosan bemutatkozik a zenekar közösségi média felületein is. A második album felvezetődala ezzel teljes mértékben a közönségé, de hamarosan érkezik a második új nóta is az egyelőre még cím nélküli anyagról.

Három debreceni élelmiszeripari üzem képviselője vehetett át támogatói okiratot

Romániában az idéntől személyenként két öreg járművet is ki lehet vonni a forgalomból a roncsautóprogram keretében

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek