Ajánló
2022-03-06

Nagy küzdelemben DEAC-siker Mezőkövesden

Kétgólos, 21-19-es győzelmet aratott a Debreceni Egyetem kézilabdacsapata az NB I/B alapszakaszának utolsó előtti fordulójában.

A felsőház ugyan már behozhatatlan távolságra került a DEAC számára, ám ahogy a mérkőzés előtt is fogalmaztunk, így is volt tétje a mezőkövesdi utazásnak, hiszen a rájátszásba visszük magunkkal az ellenük szerzett pontokat. Ősszel Debrecenben legyőztük őket a DESOK-ban, így egy újabb sikerrel jelentős lépéselőnybe kerültünk volna velük szemben.

Huszáros rajtot vettünk, négy perc után 2-0-ra vezettünk István Péter két találatával, majd nem sokkal később már 6-1-es debreceni előnynek lehettek szemtanúi a jelenlévő szurkolók. Negyedóra kellett a hazaiaknak, hogy felzárkózzanak, köszönhetően annak is, hogy kapusuk, Varga István több lövésünket hárította. A 16. percben már egál volt a meccs, majd két minutummal később a Mezőkövesd átvette a vezetést, de meglépni nem tudott, így a szünetig sikerült egyenlőre hozni a meccset.

A második félidőt kiválóan kezdtük. A védekezésünk jól működött, a Mezőkövesd több mint tíz percen keresztül nem tudott betalálni Boros Tamás kapujába, és támadásban is jeleskedtünk, így 16-11-es DEAC-vezetésnek örülhettünk. Jobbnak is látta Drizner Péter, a hazaiak vezetőedzője, ha időt kér, és ez át is lendítette csapatát a holtponton. Feljöttek a borsodiak, és az 53. percben kiegyenlítettek. Most a DEAC került abba a helyzetbe, hogy nem igazán ment a gólszerzés, így Bíró Imre is időkéréshez folyamodott. Visszaszereztük az előnyt, az 57. percben még kettővel mentünk, így megint egy izgalmas hajrá alakult ki. Az utolsó két percet emberhátrányban kellett lejátszanunk, miután a játékvezető kiállította István Pétert, de hatalmas akarattal, elszántsággal küzdve így is sikert arattunk, és 21-19-re megnyertük a találkozót!

Még egy mérkőzés van hátra az alapszakaszból: jövő hét szombaton 18 órakor a Vecsést látjuk vendégül a DESOK-ban.

NB I/B, 17. forduló
Mezőkövesdi KC–DEAC 19-21 (11-11)

Mezőkövesd. Vezette: Bujdosó, Horváth V.
DEAC: Boros – Vécsei 1, Bíró Á. 3, István P. 4, Hornyák Z., Pethő 6 (4), Illés 2; Mucza, Dobos 2, Fábián 3, Mórucz, Péter D., Kathi, Mándi, Maródi

Kiállítások: 4, ill. 12 perc
Hétméteresek: 3/5, ill. 4/4

A DEAC magabiztosan nyert Jászberényben.

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek