Debrecen
2021-01-25

Kezdődik a 2020/21-es tanév második féléve online

Egy hét múlva, február 1-én regisztrációs héttel kezdődik a 2020/21-es tanév második féléve a Debreceni Egyetemen. A tanítás a vizsgaidőszakot követően távolléti oktatás formájában folytatódik.

A Debreceni Egyetem 14 karán december 14-e és január 29-e között az intézmény csaknem 30 ezer hallgatója ad számot tudásáról, a járványhelyzet miatt túlnyomórészt írásbeli, vagy online vizsga formájában, de néhány képzés esetében a járványügyi előírások szigorú betartásával, személyes jelenléttel történik a számonkérés.

A vizsgaidőszakot követően a tanév február 8-án távolléti oktatás formájában folytatódik a 2020. november 7-ei rektori utasításnak megfelelően, amelynek előírásai továbbra is érvényben maradnak.

- Több képzésben, mint például az orvosképzésben, a zeneművészeti képzésben és más területeken is vannak olyan kurzusok, gyakorlatok, amelyeknél elengedhetetlen a jelenléti forma, amelyet a járványügyi előírások szigorú betartásával tud megoldani az intézmény. Természetesen arra is felkészülünk, hogy amennyiben javulás állna be a járványügyi helyzetben, és enyhülnének a szigorítások, akkor rövid időn belül át tudjunk állni a jelenléti oktatásra – tájékoztatta a hirek.unideb.hu portált Bartha Elek, az intézmény oktatási rektorhelyettese.

A szorgalmi időszak a legtöbb karon május 14-ig tart, ettől az idén diplomát szerzők tanítási rendje tér el, számukra április 30-án zárul a félév. A szokásos, tanításmentes konzultációs hét időpontja április 6-9.

A vizsgaidőszak kezdete végzősök esetében május 3-a, a nem végzősök számára pedig május 17-e. A tanév rendjéről bővebb információ az egyetem honlapján, a https://unideb.hu/hu/node/4587 oldalon olvasható.

 

 

 

hirek.unideb.hu

Megerősödő Újpestet fogadunk a “pótórán”

Online nyílt- és duális nap a TTK-n

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek