Backstage
2024-04-18

Slash és Chris Stapleton feldolgozta a Fleetwood Mac Oh Well című dalát

A dal a GNR gitárosának közelgő hatodik szólóalbumán, az Orgy of the Damned-en fog megjelenni.

A Killing Floor után itt a második dal Slash májusban érkező Orgy Of The Damned szólóalbumáról, mellyel a legendás gitáros a blues előtt tiszteleg. A Fleetwood Mac Oh Well című dalának feldolgozása a country sztár Chris Stapleton közreműködésével készült el.

 

„Kezdettől fogva tudtam, hogy ezen a lemezen elő akarom adni az Oh Well-t” – nyilatkozta Slash, hozzátéve, hogy a dalhoz egy nagyon határozott hangot képzelt el: – „Próbáltam kitalálni, hogy ki lenne a megfelelő énekes hozzá, és az egyik ötletem Chris Stapleton volt, aki napjaink egyik legbriliánsabb énekes-dalszerzője. Emellett olyan zúzós és jellegzetes hangja van, úgyhogy felhívtam, és elképesztő munkát végzett. Úgy értem, a hangja annyira király. Azt hiszem, az egyik legjobb ötletem volt az utóbbi időben, hogy ő énekelje ezt a dalt.”

Az Oh Well, amelyet a Fleetwood Mac-es Peter Green írt, eredetileg 1969-ben, a Fleetwood Mac Then Play On lemezén jelent meg.

„Peter Green az egyik legnagyobb énekes-dalszerző-gitáros, akit a nagyközönség kevésbé ismer, de mi gitárosok nagyon jól ismerjük a 60-as évek brit bluesát, és ott van Eric Clapton, Jeff Beck és Nick Taylor mellett” – mondta Slash. – „Emlékszem, olyan 13 éves lehettem, mikor először hallottam a dalt a rádióban, sokat játszották mind a régebbi Fleetwood Mac-es verziót, mind a zenekar új változatát Stevie Nicksszel és Lindsey Buckinghammel. Mindig is imádtam ezt a dalt, ez egy nagyszerű gitár riff. A Blues Ball-lal jammeltem a ‘90-es években, és élőben is játszottam már itt-ott.”

Az Orgy of the Damned május 17-én jelenik meg a Gibson Records gondozásában.

Bíró Ada

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek