Sport
2024-04-21

Az Óvár mellett, a játékvezetőknek is jár a bronz.

Csak nekik forrón! A Bócz-Wiedemann bíró duó kínosan vigyázott arra - főleg a mérkőzés utolsó perceiben - nehogy összejöjjön a DVSC női kéziseinek a nagy különbségű győzelem. Csaltak. Látványosan, szakértelemmel, sok pénzért. Ezt úgy értem, hogy a gázsi, amit kapnak egy-egy meccsért nem kiocsi. A tárgyilagossághoz az is hozzátartozik, a Debrecen kihagyott néhány ziccert, két büntetőt. De a derbi, végül a duón ment el. Meg ősszel a Szigetközben.

Úgy indult a DVSC SCHAEFFLER - Mosonmagyaróvár kézi rangadó, hogy számolgatott mindenki. A hajdúságiak héttel kaptak ki tavaly idegenben, tehát ennyivel, vagy még többel kell győzni, mondták a hozzáértők. És a kezdés rémálom lett. Pillanatok alatt elhúzott hárommal az MKC, a DVSC meg rohant az eredmény után. Úgy a hetedik perc tájékán lett egál, de elég volt kis figyelmetlenség, máris az ellenfél ment kettővel. Aztán az első negyed óra végén Petrus egy üres kapus góllal először juttatta vezetéshez az övéit. Jött viszont két eladott labda Vámoséktől, és újra negatív az állás, 8-10 oda. Szilágyi Zoltán azonnal  időt kért. Felrázta a társaságot, mert a félidőre már eggyel a hazaiak mehettek az öltözőbe.
 
Szünet után az addig jól védő Bartulovicot, Gabriel váltotta a kapuban, aki szintén lehúzta a redőnyt. Hét percig kellett várni a második rész első találatára. És innen nem volt megállás a hajdúságiaknak. Igaz Füzi-Tóvizit kiküldték két percre, az Óvár gyorsan átállt hét az öt ellen, de mi lőttünk üres kapus gólt. Ekkor 22-19 volt az állás. A védekezés európai szintre keményedett, Gabriel parádézott, a lövések ültek. Kár, hogy kimaradt két büntető, meg ugyanannyi ziccer is. Nyolc perccel a vége előtt Petrus - aki a mezőny legjobbja volt - belövi saját maga hetedik találatát, ezzel 28-22. Egyre közelebb, az áhított hét, vagy nyolc gólnyi különbség.  Ekkor Szilágyi mester kikéri harmadik idejét is. Alig másfél perc van hátra, amikor támad az ellenfél, de lábbal érnek a labdához. Bócz spori természetesen kifelé mutat, de Wiedemann úr szabaddobást ítél az MKC javára. A nézőtéren elszabadul a pokol, ahová a fenti sárga trikóst is kívánják. Pásztor Noémiék köszönik a segítséget, és hatra csökkentik a hátrányukat.
Ezzel a vereséggel örömtáncot járnak az egyik oldalon, dühösek a másikon. A játékvezető duót biztonságiak kísérik az öltözőbe, a szitkoktól - melyek jogosak voltak - még a távoli rokonaik is csuklanak.
 
A Debrecen minden dicséretet megérdemel. Az idei teljesítményük etalon lehet abból a pénzből, amely töredéke a Fradi, és a Győr költségvetésének. Van még néhány forduló a bajnokságból, de a Loki sorsolása nehezebb az Óvárénál. Bár, mit lehet tudni? Láttunk már csodát nemcsak Máriapócson, de Vácott is...
A találkozó után Gyurka János az ellenfél edzője gratulált a hazaiaknak, Szilágyi Zoltán pedig a Vipers elleni találkozót emlegette. Maradjunk a gratulációnál.
 
Női kézilabda NBI:
DVSC SCHAEFFLER - Mosonmagyaróvár 33-27 (16-15)
 
Weisz György

Tárlat

Pearl Jam - Dark Matter kritika: az utóbbi idők egyik legerősebb anyaga

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek