Sport
2023-07-08

Simán megvertük a Békéscsabát

A DEAC az NB II-ből kiesett lilák ellen meggyőző játékot mutatva nyert a szombati edzőmeccsen.

A múlt heti, DVSC II elleni találkozó után a második felkészülési összecsapáson a Dóczy utcai Sportcampus füvén lépett pályára NB III-as futballcsapatunk. Az ellenfél az a Békécsaba volt, amely némi meglepetésre elbúcsúzott a másodosztálytól a nyár elején.

Élvezhető tempóban indult a kilencven perc, a Békéscsaba és a hazaiak is átérezték a találkozó  presztízsét. Az elején Ujvárosi Ádám fejelt kapura, ám cél is tévesztett, és a játékvezető is belefújt a szöglet utáni szituációba. A 11. percben megszerezte csapatunk a vezetést, Korhut centerezésére Rauf Al-Sheraji csapott le, és a kapuson megpattanó labda a háló közepében kötött ki. A folytatásban is mi játszottuk a focit, a Csaba pedig olykor túlzásba vitte a keménységet. 20 perc után ivószünet következett a játékosok számára. Ezt követően csökkent az iram, nem meglepő: már majdnem dél volt, és igen nagy hőség. A 36. percben Trencsényi Bence lőtt 14 méterről, ám középre tartó labdáját kiütötte a békési kapus. A félidő 1–0-s vezetésünkkel ért véget.

A második játékrész elején kicserélődött mindkét gárda összeállítása, de mindez nem gyengített a játékunkon, mert Soltész János révén megdupláztuk előnyünket. Jól játszott a DEAC, ám a második gól után még inkább nekidurálta magát a Békéscsaba. Ekkor jól védekeztünk, játékosaink nem féltek a test a test elleni párhacoktól sem. A Debreceni Egyetem együttese is vezetett persze támadásokat, olykor kevésen múlt, hgy nem szereztük meg a harmadik gólt. A 76. percben már nem úszták meg a lilák: Lakatos Benjámin közeli lövése talált utat a bal sarokba. A találkozót végül 3-0-ra megnyertük, igen biztató formát mutatva.

– Voltak jó periódusaink, nagyszerű volt a srácok hozzáállása. Természetesen van hová fejlődnünk, ám mindenki odatette magát, és minden apró siker fontos nekünk. Gratuláltam a srácoknak az eddigi teljesítményükhöz, és hétfőn folytatjuk tovább az edzéseket. Bíztam a fiúkban, hogy jók lesznek ma, nyilván voltak a meccsnek olyan periódusai, amikor beszorultunk, védekeznünk kellett, de ez hozzátartozik a futballhoz. Pozitívan gondolkodom, mondtam a játékosonak, hogy jó csapat leszünk, illetve vagyunk. Az eredmény hízelgő, nem lesz mindig így, mert a fociban nem lehet ezt garantálni, de most nagyon örülünk – nyilatkozta vezetőedzőnk, Urbin Péter.

DEAC–Békéscsaba 1912 Előre 3–0 (1–0)
DEAC: Ratku – Bényei, Ujvárosi Á., Orosz, Korhut – Sándor, Kónya, Al-Sheraji, Szabó – Trencsényi, Lénárt.
Szerepet kaptak még: Lakatos, Batta, Ujvárosi M., Jankelics, Horváth, Soltész, Molnár, Tochukwu, Pinczés, Herczku.

Milliárdos

Csökkenő forgalomban gyengült a BUX a héten

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek