Sport
2023-07-10

Túl az edzőtáboron a DEAC karatésai

Július 3. és 9. között nyári felkészülési táborban vett részt a DEAC shotokan karateszakosztály utánpótlása Őri Krisztián 4. danos karateedző vezetésével.

A Nagyrábén és Bihartordán zajló tábort immár 6. alkalommal szervezte meg a Bushido Karate SE. Az eseményen részt vett a Józsai SZTSE, a Bihartorda KSE, a Hajdúnánási Hódos Imre SE, továbbá voltak sportolók Kárpátaljáról, Székelyhídról és Zsibóról is.

Az esemény célja a 2022-2023-as szezon lezárása, melyet övvizsga keretében tettek le versenyzőink Kis Zoltán 6. danos mester, az SKS-SKDUN HUNGARY Karate Szövetség elnöke, a Hódos Imre SE szakosztályvezetőjének irányításával. A felmérés során megszületett a DEAC első saját nevelésű fekete övese, ugyanis Őri József Béla shodan, azaz 1. dan fokozatra tett sikeres vizsgát.

A tábor nemcsak a lezárásról, hanem egy fontos jövőbeli feladatról is szólt. Sportolóink Kis Zoltán mesterrel hangoltak a szeptember végi SKDUN karate-világbajnokságra, amelyet Athénban rendeznek és ahová mintegy ezer versenyzőt várnak a világ minden tájáról. A DEAC-ot egy hatfős stáb képviseli majd a tervek szerint.

A sportolók a táborban aikido oktatást is kaptak Veres Lajos és Ferenczi László karcagi mestereknek köszönhetően, ennek keretében speciális eséstechnikákat is tanulhattak. A kemény edzések mellett a versenyzők pihentetése, kikapcsolódása is fontos szerepet kapott számos színes program keretében. Karatésaink ellátogattak például a csodálatos nagyrábéi református templomba, amelynek úrasztalát a DEAC két karatésa, Őri Panna Krisztina és Őri József Béla szépnagyapja, Őri József kerékgyártó mester faragta és adományozta 1909-ban a Református Egyházközségnek.

 

Szombaton rendezik meg a Libegők éjszakáját

Neuwirth Bence: minden adott egy kosárfiesztához

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek