MegMinden
2023-08-31

Curtis

(nlc.hu)

„Sajnos úgy igazán, soha nem fogom tudni magam mögött hagyni a múltat”

Hamarosan indul a The Voice, melyben az egyik coach Curtis lesz. A rappernek nagy álma volt, hogy ilyen szerepben is megmutassa magát és hosszú út vezetett idáig. Tisztában van vele, a múltját sosem fogja tudni kitörölni, de arról már bátran mesél, hogyan lehet a gödörből kimászni és mit tegyen az, aki jelen pillanatban is mélyen van.

Hogyan fogadtad a The Voice coach feladatra a felkérést?

Őszintén szólva már nagyon szerettem volna egy hasonló műsorban részt venni, ezért kicsit elébe is mentem a dolgoknak. Akkor még az X-Faktor volt terítéken, én pedig megkerestem a műsor készítőit, hogy szeretnének-e új zsűriket, és amennyiben igen, akkor velem számolhatnának. Pár hónap múlva felhívtak, hogy indul a The Voice és mit szólnék hozzá, amikor pedig kiderült, hogy coach leszek, nyilván örültem neki, mert nagy álmom volt ilyen szerepkörben is kipróbálni magam. Úgy érzem, a zenében már mindent elértem, amit valaha elterveztem, sőt, még annál is többet, ezért gondoltam, ez jó lenne egy következő lépcsőfoknak a karrieremben.

Akkor nem gondolkodtál hosszasan azon, hogy elvállald?

Nem, szinte egy percig sem. Itt nem azon múlt, mennyi lesz a fizetés vagy bármi; attól a hívástól kezdve jóformán biztos volt, hogy részt veszek a The Voice-ban.

Viszont ez nem X-Faktor. Mennyire ismerted ezt a formátumot, hogyan készültél fel rá?

Sok külföldi szériát megnéztem, így nyilván a formátum nem volt idegen számomra. De rengeteg meetingünk volt, különböző megbeszélések, ahol részletesen átrágtuk, miről is van szó. Az a rész sem volt ismeretlen, hogy nekem mi lesz a feladatom és mire épül fel a műsor.

Amikor megtudtad, hogy kik lesznek a coach-társaid, mit szóltál hozzájuk?

Jó pár casting után tudtam csak meg, hogy végül kikből fog állni ez a négyfős csapat. Nagyon örültem neki, mert olyan brigád lett összerakva, amihez hasonló még sosem volt. Mindenki top előadó a maga szakmájában, kategóriájában. Örültem Miklósa Erikának, de kicsit féltem is tőle, hogy milyen lesz vele a közös munka, hiszen ő mégiscsak az opera világából jön. Azt hittem, egy sokkal modorosabb, kimértebb embert kapunk, ettől bevallom, még féltem is egy kicsit, közben nagyon nem így van. Nagyon jó lett a viszonyunk, azóta a családjaink is összebarátkoztak és nem egyszer a koncertjeimre is eljöttek. Manuellel alapból jóban vagyunk, ő már egy új vonalat képvisel, de olyan, mintha az öcsém lenne, őt lehet ugratni. A műsor alatt is végig kapja az ívet, de egy tök jó oda-vissza való meccs van közöttünk, ami szerintem jó lesz a show-nak is. A Nórit nem ismertem személyesen, de amikor kiderült, hogy Újpest-szurkoló az egész család, akkor azonnal a szívembe lopta magát. Balázs Andi nagyon jó barátnőm, ő pedig több színpadon is játszott már a Nórival és egyből mondta, hogy nagyon jól ki fogunk jönni. Igaza is lett.

Jól hangzik, hogy ennyire megvan az összhang. Ez az első percben kialakult vagy volt némi csiszolódás az elején?

Érdekes módon az első pillanattól nagyon jól működött közöttünk a kémia. Én úgy éreztem, hogy nem voltak súrlódások, még akkor sem, ha előfordult, hogy szakmai tekintetben máshogy láttunk dolgokat.

Ettől lesz jó és eseménydús a műsor, hogy ki mit, hogyan hall és miként érez bizonyos előadóknál és produkcióknál.

Volt elképzelésed arról, hogy milyen coach szeretnél lenni, vagy menet közben alakult ki?

Úgy érzem, olyan coach vagyok, amilyennek előtte elképzeltem magam. Nagyon fontos az életem minden területén, hogy ösztönből cselekszem. Ez igaz a zenére is, hiszen én sosem tanultam hangszeren játszani, de valamiért mégis tudom, hogy mitől működik egy adott dal. Én csinálom az összes zenémet: írom meg a szöveget, találom ki a dallamot, amit aztán felíratok a zenekarvezetővel. Attól függetlenül, hogy nem játszom hangszeren, tudom, hogy egy produkciót hogyan kell összerakni egy nagy színpadra. Mindig ösztönösen csináltam ezt és működik. Talán éppen az ösztönösség miatt fontos szempont nálam, hogy mit vált ki belőlem egy előadó, egy produkció vagy egy bizonyos hang…. Onnan tudom eldönteni, hogy az működik-e vagy sem. Lehet, hogy ez a műsor vége közeledtével már nem lesz elég, de a karrierem során ezzel nem volt gond és még egy-két díjat is sikerült begyűjtenem.  

Az effajta műsorokban ad egy kis plusz izgalmat a nézők számára, amikor a zsűrik egymásnak feszülnek, viszont az elmondásaid alapján, ti ehhez túl jól kijöttök. Szerinted lesznek nézeteltéréseitek?

Előfordulhat, mert szakmailag nem biztos, hogy mindig egyet fogunk érteni, mi több, nem is kell, hogy mindig egyetértsünk. Négy emberről van szó, mind a négyen hallunk valamit, de nem biztos, hogy ugyanazt, nem biztos, hogy ugyanolyan az elképzelésünk az egész műsorról vagy a versenyzőkről. A coachok között is van versengés, de az elsődleges szempont, hogy megtaláljuk a Voice győztesét. 

Az eredeti írást itt találja.

Korábbi kulcsemberünkkel érkezik a Kecskemét

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek