MegMinden
2023-07-10

Pörzse Sándor

(meglepetes.hu)

„Manapság nem hívnak a televízióba dolgozni, pedig szívesen mennék”

A Duna partján, Tahitótfalu külterületén található az egykori televíziós otthona, ahol mi is meglátogathattuk. Sándor itt tölti a hétköznapjait, ellátja a csodás birtokot, miközben a gyerekei már élik a saját életüket, felesége pedig budapesti magánrendelőjében praktizál.

A 90-es években ígéretes műsorvezetőnek számított. Sándor volt a jóképű új fiú a tévében. A Vasárnapi Turmix című szórakoztató műsort párban vezette a kor híres hölgyeivel, Endrei Judittal, Pártos Csillával és Geszler Dorottyával. „Szép időszak volt. Endrei Judittal épp a napokban futottam össze, felidéztük a közös munkát. Életem első nagyszabású élő tévéműsorát vele vezettem – kezdi Pörzse Sándor. – Egy zabszem nem fért a hátsómba, de Judit támogatása sokat segített. A természetessége, a nyugalma jó hatással volt rám, mellette könnyen feloldódtam a kamerák előtt. Sajnos manapság nem hívnak a televízióba dolgozni, pedig szívesen mennék, ha hozzám illő feladat találna meg. 63 évesen nem akarok valóságshow-sztárok és celebek között bohóckodni, de egy sport- vagy kvízműsorban el tudnám képzelni magam.”

Sándor úgy érzi, látványosabb tévés karriert is befuthatott volna, de nem volt szerencséje. A korábbi politikai szerepvállalása miatt félbeszakadt a műsorvezetői pályája.

Vacsorával várja a feleségét

„Panaszkodni nem szeretnék, hiszen nincsenek egzisztenciális gondjaim. Egészséges vagyok, szép családom van, és ez a gyönyörű kéthektáros birtok is rengeteg örömöt és elfoglaltságot ad. Jelenleg nincs konkrét munkahelyem, kényelmesen élek, magam osztom be az időmet. Szeretek a természetben lenni. A kétkezi munka sem áll távol tőlem, ezt-azt megcsinálok a ház körül, alapvetően én tartom rendben az ingatlant, az állatokról gondoskodom. Amikor pedig olyan kedvem van, lovagolok, vagy főzök egy klassz olasz vacsorát, mire a fogorvos feleségem, Adrienne hazajön a rendelőből” – mesél a hétköznapjairól.

Unokáját lovagolni tanítja

Sándornak két gyermeke van és egy lányunokája, Lujzi. „A nagyobbik lányom az első házasságomból született, sikeres gasztromarketinges. ­Orsolyának köszönhetően lettem nagypapa. A kisebbik lányom, Virág is már felnőtt nő, a barátjával él a fővárosban. Ő is fogorvos, akárcsak a feleségem, mellette pedig tehetséges díjlovas, számos verseny győztese. Nagyon boldog vagyok, amikor meglátogatnak a gyerekek. A két és fél éves unokám kifejezetten szeret nálunk lenni. Már őt is tanítgatjuk lovagolni. Sportos, fitt család vagyunk. A rendszeres mozgás része az életünknek” – mondja a még most is jóvágású férfi.

Az eredeti írást itt találja.

Három év után újra Reggae Camp Lakitelken

Elhivatottsággal dolgozni a társadalom javára

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek