MegMinden
2023-07-08

Milliárdos

(forbes.hu)

A legfiatalabb magyar milliárdos.

A 33. leggazdagabb magyarnál járt a Partizán. Izgalmas beszélgetés kerekedett belőle – olyan, amiből még a kapitalista magazin is tanulhat.

Kifejezetten üdítő volt például az a felvetés egy technológiai cég 29 éves vezetőjének, hogy nem gondolja-e szükségességét egy szakszervezetnek? Ez még akkor is jogosan feltehető kérdés, ha a cégben amúgy van ESOP, vagyis munkavállalói részvényprogram. (A Monoszkóp adása itt megtekinthető.)

És igen:

érdemes kilépni a komfortzónánkból, mert sokszor ez visz el oda, hogy jobban megértsük egymást.

Az, hogy jobban értjük a másikat, nem jelenti azt, hogy egyet is kell vele értenünk. Nemcsak a kapitalizmusnak, de egy jól működő társadalomnak is erős alapja a kooperáció. Ehhez az első lépés, hogy pontosan értsük, mit gondol a másik. 

Kádár Tamás a legutóbbi Forbes listára került fel a 33. leggazdagabb magyarként, ráadásul még nincs 30 éves. Ezzel ő a magyar Forbes-listák legfiatalabb milliárdosa. Hogy ki is ő, arról a listánk közlése után írtunk. (Fun fact: a Monoszkóp műsorvezetője, Tóth Jakab és alapítótársával együtt maga Kádár is szerepelt korábban a sikeres fiatalokat bemutató Forbes 30/30 összeállításban.)

Jelenleg a legnagyobb részvényese a SEON Technologiesnak, az online csalásmegelőzési startupot Jendruszák Bencével indították el. A legutóbbi tőkebevonásuk után, a befektetők értékelése alapján a cég értéke elérte az 500 millió dollárt. Ahogy a műsorban Tamás el is mondja – és ahogy azt a Forbesban mi is mindig jelezzük a listáinknál – a kimutatott vagyon a legtöbb esetben a cégértéket jelenti. Ez tehát nem a bankszámlán lévő összeg, hanem a SEON értéke, korrigálva Tamás tulajdonrészével. 


A Partizán-adás egyik gyengesége, hogy az üzleti adatokat nem értették a szerkesztők és Tóth Jakab riporter. Az árbevételhez hozzáadni a saját tőkét és a kötelezettségeket, majd a holdingcég saját tőkéjét értelmetlen és értelmezhetetlen. Ezt megfeleltetni a Forbes vagyonbecslésével, pláne az.

Az interjú közben felvillanó bejátszás azt a látszatot kelti, mintha ezek összeadásából a cég eredménye vagy jövedelmezősége kiderülne.

Az eredeti írást itt találja.

Negatív kritika

Simán megvertük a Békéscsabát

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek