MegMinden
2021-07-05

Blues

(kulter.hu)

John Mayall visszatér Budapestre

John Mayall, akit gyakran „a brit blues keresztapjának” neveznek, 2019-es budapesti koncertje után ismét fellép Magyarországon. 2022. április 9-én új lemezével ad koncertet a Barba Negrában.

 

John Mayall több mint 50 éves lenyűgöző zenei karrierrel rendelkezik. Az angol énekes, billentyűs, harmonikás, gitáros és dalszövegíró a ’60-as években alapította John Mayall & The Bluesbreakers zenekarát, amelynek tagjai között sok ünnepelt blues és blues-rock gitáros szerepelt: Eric Clapton, Peter Green, Jack Bruce, Mick Taylor, Walter Trout, Coco Montoya és Buddy Whittington.

Később a nyugati part éghajlata és kultúrája vonzotta, ezért Angliából Los Angelesbe költözött, és zenekarát amerikai zenészekkel töltötte fel. Egyre nagyobb tiszteletnek örvendett számos jazz/rock/blues újítása miatt, olyan neves előadókkal dolgozva, mint Blue Mitchell, Red Holloway, Larry Taylor és Harvey Mandel. Népszerűsége dinamikus albumai sikereivel folytatódott, köztük a Grammy-díjra is jelölt Wake Up Call lemezzel, amelyen Buddy Guy, Mavis Staples, Albert Collins és Mick Taylor is szerepelt.

A szakma őt tartja a műfaj legnagyobb tanítómesterének,

központi figura, akinek a zenekarában játszani megtisztelő. Mayall neve és mindenkori együttese a minőséget jelenti a blues és a rock történetében.

A ’60-as évek óta folyamatosan színpadon áll, fáradhatatlanul járja a világot, még 89 évesen is. Jelenleg egy új stúdióalbumon dolgozik, amelyet 2022-ben terveznek kiadni. John Mayall először 1985-ben lépett fel hazánkban, azóta rendszeresen visszajár Magyarországra, legutóbb 2019-ben játszott az Akvárium Klubban.

A blues legendája 2022. április 9-én ad koncertet

Az eredeti írást itt találja.

Tizenkét bemutatót tervez a 2021/2022-es évadban a Békéscsabai Jókai Színház

Négy kar végzősei búcsúztak

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek