MegMinden
2022-08-05

Bullet Train

(index.hu)

Nem számítottunk rá, hogy ennyire ütős lesz Brad Pitt új mozifilmje.

Katica, a bérgyilkos. Érdemes ízlelgetni egy kicsit ezt a fedőnevet, mert rengeteget hallja majd Ön is, ha beül A gyilkos járat (Bullet Train) című új akcióvígjátékra, amelyben így hívják a Brad Pitt által játszott bérgyilkost. Katica a világ legpechesebb bűnözője, ezt az első öt percben legalább tízszer el is mondja magáról a fickó, ahogy odamegy egy nyilvános csomagmegőrzőhöz, és összeszedi legújabb missziójához a cuccait.

EGYEDÜL A PISZTOLYT HAGYJA OTT, MERT EGYSZERŰNEK ÍGÉRKEZIK EZ A MEGBÍZATÁS.

Anélkül, hogy spoilereznénk, annyit mondunk, hogy Katica ennél nagyobbat nem is tévedhetne. A Tokióból Kiotóba tartó gyorsvonatról csak annyi lenne a férfi dolga, hogy megszerezzen egy aktatáskát és észrevétlenül meglépjen vele. Ám a száguldó szerelvényeken egy csomó olyan figura utazik, akiknek a motivációi a 120 perces játékidő alatt kerülnek napvilágra. Maradjunk annyiban, hogy nem a legjobb emberekről van szó, és emiatt durván elszabadul a pokol, és valóban gyilkos lesz ez a járat.

A film le se tagadhatná, hogy Jackie Chan életműve inspirálta, az ázsiai harcművész mozdulatai köszönnek vissza nagyjából az összes verekedős jelenetben. Eddig nem sokat gondolkoztunk rajta, de az amerikai akciófilmek sűrűbben csenhetnék el ezt a stílust, mert A gyilkos járatnak is valami förtelmesen jól áll. A bunyók letisztultak, a kevés, egy snittben látható mozdulat miatt átláthatóak, és van bennük valami megfoghatatlan pimaszság, vagy inkább játékosság, ami miatt végigmosolyogja őket az ember.

Egyszerűen jókedve támad az embernek attól, ahogy ezek az elborult karakterek péppé verik egymást a mozivásznon. De mi mást is várnánk David Leitchtől, a Deadpool 2 rendezőjétől, ha nem valami hasonlót? A filmkészítő igaz, hogy a Hobbs & Shaw című Halálos iramban spinoffal mellényúlt, de az Atomic Blonde, a kőkemény John Wick és a mutáns szuperhősös Ryan Reynoldsos agymenés már egész jó alapozások voltak A gyilkos járathoz.

Ezzel az új Brad Pitt-filmmel tényleg maximumra járatta a hülyeséget Leitch, de a jó értelemben mondjuk.

Az eredeti írást itt találja.

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek