Egyetemi Élet
2024-01-17

JELENTKEZZ A DEBRECENI EGYETEMRE!

Javában tart a felsőoktatási felvételi jelentkezés időszaka és egészen február közepéig, február 15-ig be lehet adni a kívánt intézménybe, szakra a jelentkezést. Javasoljuk, idén is első helyre írják be a felvételizők a Debreceni Egyetem nevét!

A 2024 szeptemberében induló tanévben is a DE hirdeti meg hazánk legszélesebb képzési palettáját, összesen 71 alapképzési, 85 mester-, 6 osztatlan és 26 tanárszakot kínál. Intézményünk nem csupán a színvonalas oktatás terén, de infrastrukturális felszereltségében is rendre kivívja a hazai, illetve a tudományos körök, felsőoktatási szaklapok elismerését, nemzetközi ranglistákon szerepel előkelő helyeken, ez alól pedig a 2023-as esztendő sem volt kivétel.
 
Mi sem bizonyítja jobban egyetemünk népszerűségét, hogy a november végi DExpo-n több ezer középiskolás diák vett részt, hogy megismerkedjen a Debreceni Egyetem debreceni, hajdúböszörményi, nyíregyházi és szolnoki lehetőségeivel. Számos campuson kínálunk versenyképes és kifizetődő, nívós képzést gyakorlatilag valamennyi humán és reál tudományban.
 
Nem csupán a képzési területek választékát tekintve vagyunk egyedülállók, hiszen az egyetemi polgárság teljes körű kiszolgálása érdekében a DE Hallgatói Önkormányzat, valamint számos egyetemi egység azon munkálkodik, hogy kulturális és sport kereteken belül garantált legyen a szakmai és szabadidős szolgáltatások igen széles spektruma. A gólyatáboron, gólyabálokon át kvízestekkel, sport bajnokságokkal, egyetemi bulikkal tartják fenn a hallgatók szabadidős érdeklődését, aktivitását.
 
Egyetemünkön továbbá több mint százesztendős, patinás sportklub is működik, a DEAC (Debreceni Egyetemi Atlétikai Club) 33 szakosztállyal, amelyek közül több az élvonalban is rendre kimagaslóan helytáll. Valamint az intézmény különböző együttműködéseket is folytat, amelyek révén kedvezményekhez juthatnak az egyetemi polgárok - mint például a DVSC labdarúgómeccsein.
Garantáljuk, hogy senki nem fogja megbánni, aki a Debreceni Egyetemet választja!
 
Barna Marci

Továbbtanulásról első kézből

Molekuláris biológiai módszerek az urbánökológiai kutatásokban

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek