Egyetemi Élet
2023-06-05

Újabb rangos elismerés az Egyetemi Életnek

A DUE Médiahálózat tavalyi Tehetségkutató Diákmédia Pályázatán lapunk az Év diáklapja kategóriában második helyezést ért el. Azóta több változás is történt, online térbe költöztünk, így idén először az Év online diákmédiuma kategóriában indultunk. A siker ezúttal sem maradt el. A bronzérmes helyezést hódítottuk el.

Az Egyetemi Élet immár online diákmédiumként nevezett a DUE Médiahálózat, a diákújságíró egyesület rangos pályázatán, amely az ifjúság médiásainak egyik legrangosabb hazai versenye, egészen általános iskolás korosztálytól a felsőoktatásig. A Debreceni Egyetem lapja korántsem ismeretlen ezen a terepen, hiszen már többször is pályáztunk lapként, illetve munkatársaink egyéni kategóriákban – megannyi ragyogó eredménnyel.

 

 

Az online megjelenésre való tekintettel a 2023-mas kiírásban a digitális térben megjelenő médiumok között szálltunk versenybe, a felsőoktatási orgánumok között. Az eredményhirdetésnek és az ünnepélyes díjátadóknak ezúttal is Budapest adott otthont, az Országos Ifjúsági Sajtófesztivál keretein belül. A fesztivál és konferencia ráadásul egészen rendhagyó volt, hiszen harmincadik alkalommal rendezték meg, így mi is részesei lehettünk a jubileumnak.

Nem is akármilyen apropóból, hiszen az oklevelek és a helyezések kiosztása után ezévben is bőven akadt okunk az örömre és ünneplésre. Az Év diákmédiuma kategóriában ugyanis idén is dobogóra hívtak bennünket, a csodálatos harmadik helyet érdemeltük ki a zsűritől, amely kitüntetéssel újabb nívós elismerés került az Egyetemi Élet dicsőségtablójára.

A díjat lapunk főszerkesztője, Ölveti László vette át a fővárosban. Ezúton köszönjük újságíróinknak a rendre minőségi munkát, amely eddig is elengedhetetlen volt ahhoz, hogy ezt a kiemelkedő helyezést most nekünk ítéljék!

A Debreceni Egyetem, illetve a cívisváros egyébként, mondhatjuk, tarolt, hiszen több kategóriában is a DE versenyzőjének nevét olvasták fel. Az Év online diákmédiuma felsőoktatási színterén a Médiagrund, a Kommunikáció- és Médiatudomány Szak médiablogja diadalmaskodott elsőként. A 2023-mas esztendő Ifjúsági Sajtódíját pedig ugyancsak egyetemünk hallgatója, a kommunikáció-médiás Paál Boglárka vehette át.

Gratulálunk a díjazottaknak, és köszönjük a rengeteg támogatást, köszönjük, hogy ilyen sokan olvastok bennünket!

Barna Marci

Jövőbemutató fejlesztés az egészségturisztikai oktatásban

Elindult a 2023-as járdafelújítási program Debrecenben

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek