Egyetemi Élet
2023-12-07

Egy korty melegség a zimankóban

November utolsó napján a Kossuth Lajos Kollégium Kollégiumi Kulturális Bizottsága nemes gesztusra szánta el magát, és egy kis ízletes meglepetéssel várta az I-es Kossuth Koli előtt a didergő hallgatótársakat.

Már jóval az esemény előtt megjelent a felhívás a KLK KKB közösségi média felületein, hogy november 30-án késő délután forralt borral, valamint forró teával várják kolis társaikat és barátaikat, hallgatótársaikat. Annál különlegesebb, meghittebb hangulata volt az italosztásnak, hogy a Főépület előtti téren már állt a várakozás adventi jelképét mutató karácsonyfa. November utolsó napján, csütörtökön pedig csaknem félszáz debreceni egyetemista gyűlt össze a kollégium bejáratánál, hogy néhány órán keresztül egy jó meleg ital és egymás társaságában beszélgessenek. Mindehhez természetesen karácsonyi zene is társult.

A szervezők egyébként kifejezetten ügyeltek minden apró és kevésbé elenyésző részletre egyaránt. Fontos volt ugyanis, hogy a helyszínen nem lehetett poharat kapni, hiszen kérték, mindenki saját bögrével, pohárral, csuporral érkezzen, ezzel is minél inkább elkerülve a szeméttermelést. Látszólag a forralt bor és teaosztás egy apró gesztus volt a bizottság részéről, népszerűségét, minőségét és visszhangját tekintve azonban kifejezetten megsüvegelendő ötlet és hagyományteremtés mindez, a Megváltó Krisztus születését megelőző várakozásban.

Barna Marci

Elmarad a Debreceni Egyetem alakulatának hétvégi összecsapása

Pardon Brando

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek