Egyetemi Élet
2023-11-22

iDE érdemes jönni

A Debreceni Egyetem ezúttal november 22-23-án, ma és holnap, rendezi az ország legnagyobb, idén 18 esztendős felsőoktatási nyílt napját, nyilvános egyetemi rendezvényét, a DExpo-t, amelyre ezúttal is várják a leendő hallgatótársakat.

A DE mind a 13 kara, illetve számos intézetegység, képzési központ és egyetemhez köthető szervezet, szolgáltatóközpont várja majd az érdeklődőket a kétnapos, egyedülálló egyetemi beiskolázási rendezvényen. Nem csupán azért rendkívüli a DExpo hagyománya és megvalósítása, mert a nemzetközi színvonalú képzést nyújtó egyetem falain belül zajló munkával is megismerkedhetnek a középiskolások, hanem egyenes, élő és hiteles képet kaphatnak arról, miként fognak majd tanulni, dolgozni, ha úgy tetszik „élni” a cívisváros Egyetemvárosában. Hiszen ez nem csupán intézmény, de város a városban. És két napon át bárki polgárává válhat, mielőtt a sikeres felvételit követően hivatalosan is hűséget fogad a Debreceni Egyetemnek.

 

Az egyetem több impozáns campusán is beható lehetőség lesz majd belecsöppenni a DE életébe, a Főépületben pedig nem csupán a Bölcsészettudományi Kar lehetőségeivel ismerkedhetnek meg a látogatók, hanem valamennyi kar standjánál értékes információkkal gazdagodhatnak azt illetően, hogy miként működik a pontszámítás, hogyan lehet felvételizni, mire és hogyan lesz szükség az egyetem elkezdéséhez.

A Főépület kerengőin interaktív, játékos foglalkozások, szolgáltatások kitelepülései, illetve egy kis csemege is várja az érkezőket. A megannyi történetet rejtő tantermekben pedig egy-egy órát is meg lehet látogatni, amelyeket professzorok, minősített oktatók és elismert szakemberek tartanak majd. A karok vezetői általános tájékoztatóval is várják az egyes tudományterületek iránt érdeklődőket.

A nagyszabású és nívós egyetemi nyílt napon senki nem marad le a számára kedves előadásról, tájékoztatóról, hiszen az egyes karok, campusok között DExpo-buszok segítik majd a közlekedést. Ha pedig már „tájékozódás”, érdemes előre böngészni a DExpo-ajánlókat, előadáskínálatot és programpalettát, hiszen több száz választási lehetőség lesz adott az érdeklődők számára.

Részletek és programkínálat elérhető a DExpo Facebook-eseményében: ITT

Barna Marci

Masits István

„A magyar Faustra” emlékeztek

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek