Egyetemi Élet
2021-04-03

Csak a DEAC

Hajrájához közeledik a 2020/2021-es futballszezon, amely a világjárvány ellenére is dübörög, igaz, zárt kapuk mögött. Az elmúlt hetekben azonban kissé csendesebb lett a sportélet az egyetemi labdarúgó pályákon, hiszen NB II-es alakulatunk a válogatott-szünet okán nem játszott mérkőzést, míg a DEAC II. gárdája is csak egyet. A másik megyei első osztályban szereplő csapatunk, azaz a DASE mindkét esedékes találkozóját lejátszotta a közelmúltban, ahogy NB I-es futsal csapatunk is kettő összecsapáson

Szusszanásnyi szünetet tarthattak NB II-es futballistáink a Magyar Válogatott mérkőzései okán, már ami a bajnoki találkozókat illeti, hiszen az edzések nem álltak le, így lehetősége nyílt a szakmai stábnak, hogy egy kicsit még összébb gyúrja a társaságot ez idő alatt. Ez sajnos csak részben valósulhatott meg, ugyanis néhány sportolónk megfertőződött a koronavírussal, így kénytelen volt kihagyni a foglalkozásokat. Remélhetőleg az április 4-i, Békéscsaba elleni bajnokin már többen is Sándor Tamás rendelkezésére tudnak állni a betegségből visszatérők közül.

Egyetlen meccset vívott Katona László legénysége az utóbbi időben, mivel a Berettyóújfalu elleni összecsapásukat az ellenfél kérésének megfelelően, későbbi időpontra halasztották. A lejátszott bajnokin a második helyezett Sárrétudvari volt egyetemistáink ellenfele, amely bizonyította, nem véletlen áll ilyen előkelő helyen a tabellán. Az első játékrészben egy nagy bedobást követő kavarodás után szerezték meg a vezetést a sárrétiek, erre a rendes játékidő végén, egy szögletet követő fejesből tettek rá még egyet. A végeredményt azonban csereként beállt támadónk, Molnár Márton állította be közvetlen a lefújás előtt. A fájó egygólos vereséget követően labdarúgóink a tabella 14., bennmaradást érő helyén tanyáznak tizenöt szerzett ponttal; hárommal megelőzve a kieső helyen álló hajdúhadháziakat.

Ha már számok, harminc egységgel a tizedik a DASE gárdája, nekik egy hatmeccses veretlenségi sorozata szakadt meg Hajdúnánáson. A házigazdák egy szöglet után szereztek vezetést az első játékrészben, erre a másodikban egy átlövéssel tettek rá még egyet. Ez után ugyan még büntetőből szépített Szabó János a mieink részéről, ám ez már csak az eredmény kozmetikázására volt elegendő, így 2-1-es vereséggel térhettek haza fiataljaink. Ezt követően az előző kiírás győztesével, a Monostorpályi SE gárdájával néztek farkasszemet Buczék, s arattak bravúros győzelmet. Tanárszakos támadónk már az első félidő derekán beköszönt, majd a folytatásban a 17 esztendős Győri Róbert is bepofozott egy kapuhoz közeli labdát. Riválisunk azonban nem adta fel, s egy jól eltalált szabadrúgással visszajött a mérkőzésbe. Az így újra nyitottá vált találkozón kulcskérdéssé vált, ki szerzi az újabb találatot, amely egy remek akciónak hála, csereként pályára lépő jobbszélsőnk, Hegedűs Györk révén született meg a vendég kapuba, eldöntve ezzel a hárompont sorsát. Az idén stabil középcsapattá érő együttesünkre, embertpróbáló hetek várnak a folytatásban, hiszen két elhalasztott párharcot is pótolni kell a közeljövőben, amelyeket ha sikerrel vesz, akár az élmezőny végébe is felkapaszkodhat.

Szintén két ütközet áll férfi futsalosaink neve mellett az elmúlt időszakot véve alapul. A megyei rivális, egyben bajnokaspiráns Mezei Vill FC Berettyóújfalu otthonában nem tudták borítani a papírformát Elek Gergő tanítványai, s 3-0-ás vereséget szenvedtek a felsőházi rájátszás harmadik játéknapján. Ezt követően azonban már volt oka az örömre kispályásainknak, hisz a hozzánk hasonlóan a bronzéremért küzdő Kecskemétet múlták felül hazai pályán 7-4 arányban. Pedig a találkozó nem indult ideálisan a mieink számára, egészen korán kétgólos előnyre tettek szert a vendégek. Szentes-Bíróék azonban nem adták fel, s nem csak, hogy fordítottak, egészen hét rúgott gólig meg sem álltak, amire már csak két szépségtapaszt tett fel ellenfelük a végén. Góljainkat Faragó (2), Dos Santos (2), Berecz, Szentes-Bíró és Kántor szerezték. Négy kör van hátra a bajnokságból, egy mérkőzéssel többet játszva ugyan a riválisokhoz képest, futsalosaink az NB I-es dobogó alsó fokán állomásoznak négy szerzett ponttal, egy egységgel megelőzve a Veszprém, s hárommal a Kecskemét alakulatát.

Csapataink soron következő hazai mérkőzései:

NB II: DEAC – Vasas FC, április 7., 16:30 DEAC pálya

Megye I: DEAC II – Püspökladányi LE, április 10., 15:30 Agrárpálya

Megye I: DASE – Balmazújvárosi FC, április 11., 15:30 Agrárpálya

Futsal: DEAC – Balaton Bútor FC Veszprém, április 23., 18:30 DESOK csarnok

Elkészült a férfi kosár élvonalbeli rájátszás programja

Inkább a leszokás

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek