Egyetemi Élet
2022-11-21

Hatodszor is Kocsmatúra

Idén is hagyományosan késő ősszel szelték át a Nagyerdőt, illetve az Egyetemváros vendéglátóhelyeit a hallgatók. A Bölcsészettudományi Kar Hallgatói Önkormányzat és az Informatikai Kar Hallgatói Önkormányzat közös szervezésében hatodszor vágtak neki a gólyatábori feladatokat idéző menetnek a résztvevők november 15-én, kedden este.

A Shrek-univerzum színeibe és hangulatába öltözött a Debreceni Egyetemhez köthető öt ikonikus vendéglátóhelye, a Víztorony, a Koli Klub, a Teniszke, a Pulzus és a Klinika Klub. Az idei BTK – IK Kocsmatúra témája ugyanis a közkedvelt rajzfilmhősök világa volt. Összesen nyolc állomáson mérettette meg magát a huszonnégy jelentkezett csapat, csaknem száznyolcvan résztvevő taggal. Már jóval este hatóra előtt gyülekeztek az egyetemisták a rajtnál, a Nagyerdei Víztorony bejáratánál.

Bár délután jelentős mennyiségű eső kezdett rázúdulni az eseményre, mindez egy cseppet sem jelentett akadályt. Amint megérkeztek az utolsó csapatok is, indult a túra. No, természetesen nem elsősorban az ivás állt középpontban, sokkal inkább az ügyesség, a bátorság, a gyorsaság, helyenként pedig az elméleti tudás. Egyes helyszíneken például egy pohár sör is jutott a versenyzőknek, máshol hagymát kellett ropogtatni, mint a „Shrekila” kiegészítője, további állomások vezetői pedig Shrek-kvízzel, rajzkihívással várták az érkezőket.

A rendezvény célja alapvetően nem feltétlenül a verseny megnyerése volt, hanem, hogy a hallgatók úgy járják be az Egyetemváros fontos helyszíneit, ismerjék meg az egyetem környékét, hogy közben csapatként dolgoznak együtt, és közösséget kovácsolnak, végül együtt ünnepelnek. Ettől függetlenül persze az egyes állomásokon kitöltött pontozólapok alapján eredményt is hirdettek a szervezők.

A végső sorrendben a harmadik az Etil alakulat lett, második helyen a Bárkalumbák futott be, míg az este győzteseként a Shrek szamarát idéző Ott vagyunk már!? nevét olvasták fel az utolsó állomáson, a Klinika Klubban. A helyszínre érkezést, majd az eredményhirdetést követően természetesen nem ért véget az este. A Kocsmatúra befejeztével ugyanis elkezdődött a hagyományos afterparty, a hajnalig tartó buli, amelyen szabadon együtt fogyaszthattak, táncolhattak, énekelhettek, vagy a teraszon beszélgethettek a résztvevők, ezzel is erősítve a már korábban összeforrott közösséget.

 

Barna Marci, fotó: Czombos Bence

Mindenki nagyot küzdött

Együtt a gyógyulás útján

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek