Egyetemi Élet
2023-11-03

TTK HÖK x KLK KKB Halloweeni buli

Október 31-én a Debreceni Egyetem TTK HÖK és a Kossuth Kollégiumok Kulturális Bizottság közösen, tökfaragással és jelmezversennyel egybekötött halloweeni eseményt rendezett a Kossuth Lajos Kollégiumok III-as épületében található Koli Klubba.

A Halloweenról a legtöbb embernek a tengerentúlon fekvő legnagyobb ország az Amerikai Egyesült Államok jut eszébe, mivel ott az egyik legnépszerűbb ünnepek közé tartozik. Magyarországon mindenszentek ünnepe van november elsején, amikor a hallottak felé tesszük le tiszteletünket. Azonban hazánkban is egyre elterjedtebb ez az ünnep leginkább a fiatalok körében, akik kedvenc karaktereik bőrébe bújva ünneplik ezt a napot.
 
 
Eseményünk a tökfaragással kezdődött 16:00-kor, ahol több csapat faragott kreatívabbnál-kreatívabb tököket. Az első három helyezett különböző promóciós ajándékcsomagokban részesült. Ezek után a két testület tagjai közös erővel feldíszítették a hallgatók által jól ismert és szeretett Kolkáv vendéglátó helyiséget. A dekorációk elkészítése az esemény előtt közös munkával, jó hangulatban telt, ezzel is tovább mélyítve az önkormányzat és a bizottság közti remek kapcsolatot.
 
 
A buli és a jelmezverseny 21:00-kor vette kezdetét, ahol a hallgatók kreativitása és leleményessége a jelmezekben is megmutatkozott. Az alkotások között megjelentek: Loki a csínytevések istene, a DC gonosztevői közül a legismertebb, Joker, a holtak közül visszatért hozzánk egy bálkirálynő is, az est folyamán boszorkányok sokasága is felénk repült, a híres jedi mester Obi-Wan Kenobi is tiszteletét tette, földönkívüliek ellen is védve voltunk hisz a Men in Black duo is megjelent.
 
 
De végül a helyezettek közé a következő kosztümök kerültek be: a harmadik helyezett egy olyan hallgató lett, aki cosplay készítő és több művét is bemutatta már más rendezvényeken most pedig egy Corax Furry, karakterrel készült. Második helyezést egy pilóta páros nyerte el, akik Korda György klasszikusában is megállták volna helyüket. Az első helyezett pedig nem más lett, mint a közönség által is imádott Heineken sörös doboz, amelyet a hallgató saját kezűleg készített el.
 
 
A jelmezverseny után a buli hajnal 2-ig tartott, ahol a talpalávalót nem más, mint Mr. Judge szolgáltatta. A Halloween sikerességét az is mutatja, hogy aznap este a Kolkáv telt házas volt.
 
Dobos Viktória, fotó: Schuszter Bálint

Elhunyt polgáraira emlékezett az egyetem

Mesterséges intelligencia támogatásával fejlesztenek pékárukat Debrecenben

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek