Egyetemi Élet
2022-07-12

Csak a DEAC!

Éremátadóval egybekötött örömfocival zárta a 2021/2022-es szezont a DEAC labdarúgó szakosztálya, ugyanis Sándor Tamás legényei a már kiesett Salgótarjánt fogadták a Dóczy József utcai Sportcampuson az utolsó NB III-as fordulóban. Kirakatcsapatunk mellett megye I-es gárdáink is befejezték a bajnokságot, így tehát a DEAC II, valamint a DASE idei teljesítményét is áttekintjük az elkövetkezőkben.

Az már biztos volt, hogy az utolsó játéknap eredményétől függetlenül ezüstéremmel zárja a 2021/2022 szezont a DEAC labdarúgó csapata az NB III Keleti csoportjában a Kazincbarcika mögött. Legutóbbi lapzártánk óta, a zárókört is beleértve nem kevesebb, mint hat találkozó eredményével vagyunk adósak. Ezek közt volt minden, lehengerlő győzelem, nem várt vereség és fájó döntetlenek is.
 
Kronológiai sorrendben először a Tiszafüred elleni idegenbeli mérkőzést kell említeni, ahol egykori játékosunk, Kertész Tamás babrált ki futballistáinkkal, s szerzett góljával fontos három pontot csapatának a 2:0-val végződő mérkőzésen. Majd ezt követte a DVSC II. elleni városi derbi, ahol sokáig riválisunk vezetett, ám Ibrahima Sidibe a hosszabbítás perceiben egalizálni tudott büntetőből, elcsenve egy pontot a Nagyerdei Stadionból.
 
Majd az Újpest II. otthonában Trencsényi Bence szerzett győztes gól a hajrában, megalapozva ezzel a következő játéknap legnagyobb arányú sikerét, hiszen a Tállya felett 8:0-s sikert arattak futballistáink. A csereként beálló Jankelic Iván kétszer, míg Orosz Marcell, Bidzilya Anton, Szabó Levente, Székely Dávid, Gaczella Róbert és Ibrahima Sidibe egyszer voltak eredményesek. Sényőn azonban már nagyobb ellenállásba ütközött egyetemista csapatunk, hiszen 1:1-re végzett Székely Dávid 74. percben szerzett egyenlítő góljával.
 
De minden jó, ha a vége jó, hiszen az SBTC elleni szezonzárón magabiztos futballt bemutatva, 4:0 arányban iskolázta le ellenfelét alakulatunk. A gólok sorát testnevelő tanár szakos hallgatónk, Újvárosi Ádám nyitotta egy szöglet utáni fejessel, majd a második játékrészben Spitzmüller egyszer, míg Székely Dávid kétszer gurított okosan a kapus mellett a hálóba.
 
Győzelmével csapatunk az előkelő, ám feljutást nem érő második helyen zárt nyolcvanhárom ponttal, kilenc egységgel a harmadik helyezett BKV Előre előtt. Kilencvenhárom rúgott góljukkal a bajnokság során közel 2,5-es gólátlagot produkáltak fiataljaink, amelyekből Székely Dávid egymaga húszat vállalt, harmadik helyen zárva ezzel a mesterlövészek versenyében.
 
 
A védelemnek is jár azonban a dicséret, hiszen harmincnyolc összecsapáson mindössze harmincegyszer kapitulált az Orosz Marcell vezette hátsó alakzat, amely így kevesebb, mint egy kapott gólt jelent mérkőzésenként. Az idei szezon tanulságaira építve a klubvezetés már lázasan készül a következő idény minél sikeresebb megvívására, melyhez a jelek szerint elenyésző változást terveznek eszközölni a csapat összetételében.
 
Remekül zárta a bajnokságot, ám a dobogóra így sem sikerült felférnie Katona László DEAC II-jének a megyei premier ligában, annak dacára sem, hogy utolsó öt összecsapását egyaránt megnyerte a gárda. A középmezőnyben tanyázó Nyíradonyt 7:1, míg az ezüstérmet szerző Monostorpályit 2:1 arányban múlták felül fiataljaink, nagy lépést téve ezzel a dobogó felé vezető úton, s a folytatás sem maradt el.
 
A kieső Vámospércs otthonában 4:1-re győztek, majd a Kaba ellen a dobogóért folytatott küzdelemben 4:3-ra diadalmaskodtak. A fordulatokkal tarkított mérkőzésen Áros Csenger a 93.percben szerezte meg mieink számára a győzelmet jelentő találatot, ez kellő önbizalmat adott az utolsó játéknapon esedékes DASE elleni sikerhez is. A találkozón Kertész Kornél Bendegúz szerzett vezetést fiókcsapatunknak, amelyre az utolsó percekben Karikás pakolt rá még egyet, eldöntve ezzel a három pont sorsát.
 
A testvércsapat elleni hétközi mérkőzéssel ötvenhat pontra duzzasztotta az idényben megszerzett pontjai számát szemtelenül fiatal alakulatunk, ez megegyezik a Hajdúsámson szerzett egységeinek a számával, ám mivel a rivális gólkülönbsége hattal jobbnak bizonyult, így ő örülhetett a bronzéremnek.
 
Szégyenkezésre azonban nincs oka labdarúgóinknak, mondhatni, talán várakozáson felüli szezont is futottak. Góllövés terén Papp G. Benedek emelkedett ki a maga tizenöt találatával, közel húsz százalékát vállalva így az össztermésből. Mivel a csapat gerince idén tölti tizenkilencedik életévét, így a fejlődés lehetősége okán, joggal bízhatunk egy még sikeresebb következő idényben, amelyre a felkészülést júliusban kezdi majd meg a gárda.
 
Egészen a huszonnyolcadik játéknapig reménykedhetett a dobogóban a DASE gárdája is, hiszen sokáig sorra nyerte összecsapásait tavasszal. A bajnokság véghajrája előtt közvetlen nyerni tudtak Fényi Balázsék Hajdúnánáson 3:2-re, majd a bajnok Balmazújváros otthonában 2:1-re egy Hajdúsámson elleni döntetlennel tarkítva, ám a listavezető elleni remek sikert követően megtorpant a csapat, a legutolsó három összecsapásán mindössze egy döntetlenre futotta erejéből.
 
A Nyíradony elleni 1:1-et is már csak az utolsó percben tudta kikaparni csapatunk Siyabonga Ramakhutla góljával, majd Monostorpályiban is csak szépíteni tudott, háromgólos hazai vezetésnél Hamza Ibrahim Khan fejesével. Az utolsó fordulóra tehát különösebb tét nélkül készülhetett alakulatunk, amely így is megnehezítette a DEAC II dolgát, ám a már említett forgatókönyv szerint alul maradt közvetlen riválisával szemben.
 
Éder Gergőék az előző idényhez hasonlóan a hetedik helyen zárták az esztendőt, így összességében egy nehézségekkel tarkított, ám tanulságos őszt, egy remek tavaszt foglalt magában. A házi góllövőlistát Bucz Bence zárta az élen tizennyolc találattal, amely pontosan az együttes góljainak harmadát teszi ki. A csapatban rejlő képességeket látva a DASE szimpatizánsok is joggal bízhatnak egy sikeresebb 2022/2023-as idényben, amelyre a felkészülést a DEAC II-höz hasonlóan júliusban kezdi majd meg a gárda.

Kiszel Tünde

Vedran Bogesic újabb egy évre írt alá

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek