Egyetemi Élet
2022-06-30

Megjelent a júniusi Egyetemi Élet

Hogyan alakult ki az Egyetemi téri park jelenlegi formája? Miként viselkedhetünk környezetbarát módon egy zenei fesztiválon? Mi az észak-európai országok sikerességének titka? Egyebek mellett ezekre a kérdésekre kaphatunk választ az Egyetemi Élet friss számából.

Az egyetemi újság Fedezd fel Debrecen utcáit című sorozatának legújabb része a Debreceni Egyetem Főépülete előtti parkkal foglalkozik. A cikk szerint a tér végső formáját a II. világháborút követően nyerte el: ekkor került a szökőkút a tér közepére álmodott medencébe, melynek szélére 1965-ben hat nagyobb bronzszobrot helyeztek el.

A ZölDEbbító oldalon ahhoz adnak tanácsokat, hogy miként csökkenthetjük szemetünk mennyiségét, hogyan védhetjük a környezetet könnyűzenei fesztiválokon. A PET-palackot például otthonról hozott kulaccsal lehet kiváltani, melyet az ivókutaknál tudunk vízzel feltölteni. Műanyag szívószál helyett pár száz forintért lehet kapni fém vagy üveg szívószálakat. Az evőeszközök esetében pedig az a legegyszerűbb és a legolcsóbb megoldás, ha otthonról viszünk magunkkal.

Boldogan élünk, míg meg nem halunk címmel tartott előadást a Lovarda Egyetemi Kulturális és Konferenciaközpontban Kepes András, akit többkötetes íróként, újságíróként, esetleg egyetemi tanárként ismerhetünk. A csaknem másfél órás rendezvény középpontjában a házasság, a boldog élet és a családban létezés témaköre állt – írják a beszámolóban.

Az észak-európai országok ismertsége hazánkban viszonylag csekély. Pedig ott a távolban létezik öt olyan állam – Dánia, Finnország, Izland, Norvégia és Svédország – melyeknek a politikai, gazdasági és oktatási teljesítménye példaértékű. Kik ők? Mit csinálnak ilyen jól? Mi a titkuk? Ezekre a kérdésekre keresi a lap újságírója a választ egy hosszabb írásban.

Éremátadóval kísért örömfocival zárták a 2021/2022-es bajnoki szezont a DEAC NBIII-as labdarúgói. A Sándor Tamás irányította csapat a már kiesett Salgótarján együttesét fogadta a Dóczy József utcai Sportcampuson az utolsó fordulóban. Megye I-es labdarúgógárdáink is befejezték a bajnokságot. A DEAC, valamint a DASE idei teljesítményét az Egyetemi Élet sportrovatában értékelik.

A DEAC jégkorongozóinak csapatkapitánya, a harmincnégy éves Berta Ákos május végén bejelentette visszavonulását. A hír meglepetésként érhette a cívisvárosi szurkolókat, mert a nyolc éve debreceni színekben játszó hokis kifejezetten jó szezont zárt. Ő volt az Erste Liga legeredményesebb játékosa a negyeddöntőben, ezen kívül pedig tizenhétszer talált be ellenfelei kapujába, valamint tizenkétszer segítette csapattársait a gólszerzésben – derül ki egyebek mellett a Berta Ákossal készült beszélgetésből.

A teljes lap ide kattintva olvasható.
 

Forrás: Sajtóközpont - OCs

Dakota Johnson

Battai Sugár a vb-keretben

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek