Egyetemi Élet
2023-10-11

Újra Malter az Apollóban

Immár tizedszer rendezik meg az ország legnagyobb rövidfilmfesztiválját, a Maltert az Apolló Mozi nagytermében. A közönség ezúttal október 13-14-én tekintheti meg a versenyfilmeket, illetve külön blokkban a debreceni alkotásokat, majd a díjátadót.

A Malter Filmfesztivál rendre összehozza a filmszerető közönséget a cívisvárosban, az érdeklődés alapján pedig láthatjuk, idén sem lesz ez másképp. Október 13-án, pénteken délután felcsendül a nyitány az Apollóban, és útjára indul a tizedik Malter. Az esemény úgynevezett Debrecen-szekcióval kezdődik majd, aztán két nap összesen négy blokkban vetítik majd le a pár percestől egészen a csaknem félórás időtartamú audiovizuális művekig a versenyfilmeket. Megannyi téma kerül majd terítékre a lírai, érzelemdús történetektől a megmosolyogtató forgatókönyvekig. A második napon, tehát szombaton este fél nyolctól pedig elkezdődik a díjátadó, amelyen számos elismerés gazdára talál. A zsűri által első három legjobb filmet ismét levetítik majd a tisztelt publikum számára, illetve több szponzori díj, közönségdíj is odaítéltetik a versenyzőknek. A Malter idei fővédnökei Hajdu Szabolcs rendező és Mátyássy Szabolcs, a Csokonai Nemzeti Színház igazgatója lesznek.

A Debreceni Egyetem évről-évre folyamatosan támogatja a rendezvényt és teret biztosít az alkotók előrehaladásának is. A DE többek között a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékkel (díjazó), a DESzínházzal, a DE-BTK Művészeti Központtal és a Bán Imre Kultúratudományi Szakkollégiummal is jelen van a filmünnepen, így az egyetemi polgárok, az érintett hallgatók belülről is elsajátíthatják a filmipar, a filmművészet és a rendezvényszervezés fortélyait.

Barna Marci

Azahriah duplázik a Puskás Arénában.

DEDM: egyre több résztvevő

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek