Egyetem Tér
2023-08-10

Nyáron is aktívak az egyetem dolgozói

Újabb szervezeti egységek „jelentkeztek be” a Debreceni Egyetem Dolgozói Mozgásprogramjának (DEDM) játékos megmérettetésébe. A pontgyűjtés a legmelegebb nyári hónapban sem állt meg, sok munkatárs mozog és tesz az egészségéért.

A DEAC szabadidősport szakosztálya által szervezett játékos megmérettetés alapját az egyetem szervezeti egységeinek versenye adja. A dolgozók mozognak, a mozgással töltött perceket pedig egy regisztrációs felületen pontokra válthatják. A bejegyzett pontok alapján minden hónapban kiderül, mely szervezeti egységek munkatársai a legaktívabbak.

Júliusban a kisebb, vagyis a száz fő alatti szervezeti egységek versenyét a Kancellária Jogi Igazgatósága nyerte, megelőzve az Oktatási Főigazgatóságot és a Tervezési és Kontrolling Igazgatóságot.

Pósánné Rácz Annamária oktatási főigazgató örömének adott hangot a DEDM-ben elért ezüstérem kapcsán.

- Új kollégák dolgoznak az Oktatási Főigazgatóságon, akik nemcsak a szakmai munkájukkal gazdagítják az eddigi teljesítményünket, hanem azzal is, hogy aktívan részt vesznek a Dolgozói Mozgásprogramban. Nagyon-nagyon jó példát mutatnak a többi kollégának, mert így mindannyian be is könyveljük a mozgásainkat, ezzel együtt pedig erősítjük a munkatársak közötti együttműködést – mondta az „új dobogós” Oktatási Főigazgatóság vezetője.

A száz fő feletti létszámú egységek versenyét az előző évben is kiválóan teljesített DE Egyetemi és Nemzeti Könyvtár nyerte júliusban. A második helyen új dobogósként az Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaság (AKIT) végzett.

Létray Evelin, az AKIT ügyintézője fitneszedzésekkel gyarapítja a tangazdaság pontjait. Ahogy mondta: arra biztatják egymást, hogy mindenki rögzítse a pontokat a DEDM-ben.

- Nagyon örülünk, hogy ez most az eredményben is megmutatkozik. Úgy gondolom, minden ülőmunkát végző embernek nélkülözhetetlen az, hogy a mindennapjaiba beépítse a fizikai aktivitást. Egyrészt az egészségmegőrzés, másrészt a jó fizikum és a testi-lelki egészség kialakítása miatt is – hangsúlyozta Létray Evelin.

Szintén először örülhettek érmes helyezésnek a száz fő feletti szervezeti egységek versenyében a 2021 novemberében alakult Gasztroenterológiai Klinika dolgozói, akik idén májusban csatlakoztak a mozgásprogramhoz.

A hirek.unideb.hu-nak Papp Mária klinikaigazgató idézte fel a kezdeteket.

- Minden mozgással eltöltött perc nyereség a mai mozgásszegény világunkban. A fizikai állóképesség a mi munkánkban alapvető fontosságú, de a mozgás a mentális funkcióknak is jót tesz – fogalmazta meg klinikánkon Várvölgyi Csaba főorvos úr. A programhoz való csatlakozásunkat örömmel fogadta Bakóné Bodnár Katalin kolléganőnk, hiszen véleménye szerint az nagyon jól illik az egészségtudatos magatartás fejlesztéséhez és ebben az egészségügyi dolgozóknak élen kell járniuk. A csapat lelkesítésében pedig nagy szerepe volt Keszler Éva klinikai főnővérünknek – emlékezett vissza Papp Mária.

A klinikaigazgató elmondta azt is, hogy az elmúlt hetekben futócsoportot is alapítottak „GErünk Futni” néven, amellyel közösségi futásokon vesznek részt.

Versenyen kívül továbbra is nagyszerűen teljesít a mozgásprogramban a már háromszoros győztes Rektori-Kancellári Kabinet, csakúgy, mint a Gazdaságtudományi Kar.

Júliusban jól teljesített még a Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika, az Urológiai Klinika, a Sebészeti Klinika, a Pályázati Központ, a Sajtóközpont, a Közbeszerzési és Beszerzési Igazgatóság, a HR Igazgatóság, az Egészségügyi Finanszírozási és Kontrolling Igazgatóság, az ISZK, a KKSZV, a Műszaki Kar, valamint a Természettudományi és Technológiai Kar.

A DEAC szabadidősport szakosztályának vezetője, Mag Zoltán kiemelte a díjátadáson, hogy a versenybe újabb szervezeti egységek szálltak be.

- Az újként részt vevő szervezeti egységek között vannak olyanok, aki nem sokkal azután, hogy megjelentek, a júliusi hónapban már rögtön a dobogón zártak. Nagy öröm, hogy a klinikai egységek is egyre nagyobb számban és egyre eredményesebben vesznek részt a programban. A közösségek megszervezik magukat, ami pontosan a program lényegét mutatja, vagyis hogy minél több embert vonjunk be a mozgásba – emelte ki a sportvezető.

A Debreceni Egyetem egyedülálló Dolgozói Mozgásprogramjába már több mint ezren kapcsolódtak be. A szervezők pedig minden alkalommal hangsúlyozzák, hogy a cél a dolgozók rendszeres testmozgása, az egészségmegőrzés, és mindenki nyertes, aki rendszeresen sportol, mozog.

A programhoz tetszőleges időpontban csatlakozhat bármely egyetemi dolgozó. A pontokat ezen a regisztrációs oldalon lehet gyűjteni, míg a DEDM Facebook-csoportja itt érhető el.

 

 

Sajtóközpont – PKZs

Elkerülheti a bíróság előtti felelősségre vonást a lopást megvalósító hajdúszoboszlói nő

Ma startol a Sziget Fesztivál

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek