Blog
2024-01-02

Eligazodni a biztosítások világában

Próbáltad már ezt az online CASCO kalkulátort?

Sokan úgy döntenek, hogy felesleges megkötni a CASCO biztosítást, elvégre ott van a KGFB, melyet kötelező megkötni és fizetni. Ez viszont nem azt jelenti, hogy a biztosító minden körülmények között megtéríti a kárunkat, hiszen utóbbi minden esetben a másik autóban vagy autókban keletkezett károkat téríti meg.

Minden biztosítónak az a célja, hogy az ő termékei mellett döntsünk. Éppen ezért nagyon nehéz ki igazodni ebben az ágazatban és a számunkra legmegfelelőbb típus mellett dönteni. Vannak, akik szakemberhez fordulnak, de érdemes tudni, hogy még a független biztosítási ügynökök is szeretik egy bizonyos irányba terelgetni az ügyfeleket. Leginkább arra, ahol a nagyobb jutalékra lehet számítani.

Szerencsére van megoldás, hogy megtaláljuk a számunkra legoptimálisabb biztosítást. Sokaknak segített már a Biztoshely online casco kalkulátora. A kalkulátor segítségével egyedi igényeinknek megfelelően tudjuk összeállítani a biztosítást.

Egyedi igények a CASCO biztosítás kapcsán

A CASCO kalkulátor segítségével kiegészíthetjük a terméket olyan egyedi igényekkel, melyek relevánsak lehetnek saját élethelyzetünkben. Jobb nem ezen spórolni, hiszen kár esetén a biztosító térít és nem nekünk kell állni a javíttatást drága pénzért. Többek közt választható totálkár, lopáskár, részlopáskár, tűzkár, elemi kár, kiegészítő poggyászbiztosítás, illetve márkaszervizben történő javítás, valamint eredeti alkatrészek használata.

Miért nem elegendő a KGFB?

Sokan kizárólag a Kötelező Felelősség Biztosításban bíznak, azonban jobb tisztában lenni vele, hogy ez a másik autós számára térít, nem pedig a mi kárunkat fedezi. A CASCO lényege, hogy a saját autónkra nézve jelent védelmet. Akkor is, ha a baleset elszenvedői vagy okozói vagyunk. Éppen ezért megéri CASCO biztosítást kötni.

Alapvetően opcionális, de bizonyos esetekben kötelező megkötni. Ilyen például, ha hitelt veszünk fel az autó megvásárlására vagy lízingelni szeretnénk a gépjárművet.

A CASCO előnyei

Tagadhatatlan, hogy az autóvezetés nem éppen a legkockázatmentesebb tevékenység. Sajnos a legnagyobb elővigyázatosság mellett is előfordulhat baleset, melynek során akár milliós károk is keletkezhetnek. A legtöbb háztartás számára egy ilyen kiadás saját zsebből rendkívül megterhelő. A CASCO állja ennek költségeit, illetve módozattól függően akár kölcsönautót is biztosít, hogy a javítás ideje alatt se álljon meg az élet.

Mikor nem fizet a CASCO biztosítás?

Mindenki hallott már rémtörténeteket, hogy a káresemény bekövetkezését követően a biztosító nem fizetett. Ennek általában megvan az oka, hiszen vannak kizáró tényezők. A CASCO esetében ilyen például a háborús helyzet, tömegmegmozdulások vagy a terrorcselekmények. De, ha az autó nem rendelkezik érvényes műszaki vizsgával akkor is előfordulhat, hogy a biztosító nem téríti meg a kárt. Ez akkor is előfordulhat, ha a káresemény a szerződés területi hatályán kívül történik vagy ha ittas vezetésből kifolyólag következik be a baleset.

Mire jó a gyógymasszázs?

A Slipknot Clownja a 2024-es turnéról és az új anyagról beszél: "Ez a banda még sosem volt ilyen boldog"

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek