Backstage
2024-02-06

Kerry King – májusban jön a From Hell I Rise, az első dal már hallgatható

A Slayer gitárosa egyúttal szólózenekarának felállását is elárulta.

Májusban jelenik meg Kerry King debütáló szólóalbuma, a From Hell I Rise, az első dal, az Idle Hands pedig már hallgatható is:

 

King már korábban tájékoztatta a rajongókat, hogy nem áll szándékában új dolgokkal kísérletezni és eltávolodni az ikonikus Slayer-hangzástól: „Ha valaha is szeretted a Slayert a történelmünk bármelyik szakaszában, akkor ezen a lemezen is van valami, ami be fog jönni, legyen az klasszikus punk, gyors punk, thrash, vagy egyszerűen csak heavy metal. Immár egy lemezzel a tarsolyomban is rengeteg dal van még, amit be kell fejeznem. Ez az, amihez értek... az első a zene, a második a metál. Ez már negyven éve az életem része, és még közel sem végeztem.”

A From Hell I Rise megjelenési dátumának bejelentésével és az első dal bemutatásával együtt King zenésztársainak nevét is felfedte: a korábbi Slayer bandatárs, Paul Bostaph dobos mellett Mark Osegueda énekes (Death Angel), Phil Demmel gitáros (ex-Machine Head, Vio-lence) és Kyle Sanders basszusgitáros (Hellyeah) alkotja szólózenekarának csapatát.

A From Hell I Rise producere Josh Wilbur (Lamb of God, Megadeth) volt.

 „Nem is tudtam, mit gondoljak – nyilatkozta Wilbur a közös munkáról –, tudod, ez Kerry King a Slayerből, akit már milliószor hallottam. Ő egy nagyon erős személyiség. Nem mondanám, hogy Kerrynek nagy az egója, de bízik magában, ami jó dolog. Ez az, amit a rocksztároktól és bandáktól akarsz. Soha nem tűnik bunkónak vagy gonosz fickónak, de pontosan tudja, hogy mit akar. Nem kerülgeti a forró kását, kimondja, hogy mit akar, és mit nem akar csinálni. Nagyon közvetlen, ami a magabiztosságából fakad. Nagyon élveztem a munkát Kerryvel.”

A From Hell I Rise május 17-én jelenik meg a Reigning Phoenix Music gondozásában. A dallista a következő:

01. Diablo

02. Where I Reign

03. Residue

04. Idle Hands

05. Trophies Of The Tyrant

06. Crucifixation

07. Tension

08. Everything I Hate About You

09. Toxic

10. Two Fists

11. Rage

12. Shrapnel

13. From Hell I Rise

A Paramore az első legjobb rockalbumnak járó Grammyt nyert női frontemberes zenekar

A lilák lettek lilák az irigységtől

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek