Backstage
2024-02-06

A Paramore az első legjobb rockalbumnak járó Grammyt nyert női frontemberes zenekar

Az együttes két győzelmet is bezsebelt a 2024-es Grammy-díjkiosztón.

Taylor Swift mellett a Paramore is történelmet írt a 66. Grammy-díjátadón: ők az első női frontember által vezetett zenekar, amely elnyerte a legjobb rockalbumnak járó Grammyt. Hayley Williams ezzel egyben a harmadik női előadó lett, aki hazavihette a díjat Alanis Morissette és Sheryl Crow után, akik szólóénekesként még a 90-es években nyerték el a legjobb rockalbum díját.

A Paramore két győzelmet is bezsebelt a 2024-es Grammy-díjkiosztón: az elsőt a legjobb rockalbum kategóriában a This Is Why című albumukért, megelőzve a Metallica, a Foo Fighters, a Greta Van Fleet és a Queens of the Stone Age legújabb lemezeit, az album címadó dala pedig a legjobb alternatív zenei előadás trófeáját kapta.

Bár a legjobb rockalbum kategóriában alulmaradt a Paramore-ral szemben, a legjobb metálelőadás díját a Metallica halászta el a 72 Seasons album címadó dalával a Slipknot (Hive Mind), a Disturbed (Bad Man), a Ghost (Phantom Of The Opera) és a Spiritbox (Jaded) elől. Az immár tízszeres Grammy-nyertes zenekar képviseletében Robert Trujillo basszusgitáros vette át a trófeát, a következő üzenettel zárva beszédét: „Fiatalok, vegyétek kézbe a hangszereiteket, zenéljetek, és valósítsátok meg az álmaitokat!”

 

Kerry King – májusban jön a From Hell I Rise, az első dal már hallgatható

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek