Sport
2024-02-06

A lilák lettek lilák az irigységtől

Mert Újpesten kedden délután a hazai szurkolók a Lokival példálóztak. Hogy ott - mármint Debrecenben - minden rendben, náluk meg katyvasz, káosz az egész. A mérkőzés délutánján a belga tulaj papíron is eladta a labdarúgó társaságot. Hírek szerint a MOL lesz a befutó. Ha már Fehérvárt otthagyták. Azért nekik sem mindegy, hogy mennyi benzint költenek, amikor így nem kell vidékre menni.

 Vignjevic mester szótlanul leült a recaro ülések egyikére, és tőle szokatlan nyugalommal nézte a derbit. A drukkerek - a hazaiak - csendben szotyoláztak. Pedig, ahogy Heltai írja a Néma leventében, amikor Setét Lajos, a III. felvonás 6. képében  azt mondja: "az élet szép...tenéked magyarázzam?" lett volna okuk örömre.
 
Rögtön a meccs első percében. A debreceni védők kicsit elméláztak, Csoboth lépett ki közülük, rávezette Megyerire a labdát, de a kapus ziccerben hárított. Ok, Megyó, felejtsük el a Diósgyőr elleni találkozót. És innentől nem nagyon volt felírni való semmi. Illetve a büfében próbálkoztunk a középkorú pultosnál a hitel ügyében, de elhajtott. Olyan langyosan csordogált a mérkőzés, mintha az ellenfelek megállapodtak volna abban, nem hozzák kellemetlen helyzetbe a hálók őreit, nehogy az újságírók kikezdjék őket. Egyetlen, szomorú, említésre méltó dolog: való, a Loki védője, Kusnyír Erik a 29. percben rosszul lépett, Baranyai váltotta. Gól, és játék nélküli döntetlennel zárult az első negyvenöt perc.
 
Szünet után valamivel magasabb fokozatba kapcsolt a hajdúsági gárda. Kellett ehhez, hogy a cserék jól szálltak be, meg Ojediran is rámenősebb lett. Igaz faragták a nigériait, aki bírta a csípéseket, rúgásokat. És nem eredménytelenül! Az 58. percben Jevtoski messziről beleszállt, a VAR képernyőhöz szólította Pintér sípmestert, és villant is a piros lap az újpestinek. Emberelőnyben bátrabb lett a Loki, szemre is tetszetősebben szaladgáltak a vendéglátók térfelén. Így jött el a 68. perc, amikor a bal oldalról, az UTE tizenhatosával egy magasságban Ferenczi mintaszerűen adta be a labdát, Domingues - aki csereként szállt be - összezavarta a védőket, tisztára küzdötte magát, és a legkisebb nagy gólt fejelt Banai hálójába. Dominált a DVSC. Nem sokkal később Baranyai viharzott el a jobb oldalon, beadását Dreskovic bólintotta, Ulfarsson még bele stukkolt, 0-2. Ezt is vizsgálták, de végül les miatt anulálta a találatot a zsűri. Hét perc ráadást könyvelhetett el mindenki, próbáltak nyomni a lilák, de egy ellentámadásból ismét Domingues lőtt a hálóba, Dzsudzsák centerezése után. A hosszabbítás hosszabbításában, a 100. minutumban kapott az Újpest egy büntetőt, amit Mörschell értékesített, de közepet már nem kellett kezdeni. 
 
Egy félidőnek, egy emberelőnynek, és ne feledjük a végén a jobb és eredményesebb focinak köszönhetően megérdemelt, és igen értékes három pontot csent el a csapat a Megyeri útról. Ahol Megyeri is kiválót nyújtott.
 
OTP Bank Liga 19. forduló: 
Újpest - DVSC 1-2 (0-0)
 
Weisz György

A Paramore az első legjobb rockalbumnak járó Grammyt nyert női frontemberes zenekar

Presser-Szörényi

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek