Sport
2024-04-08

Quirikó Vivien: Többet kell kockáztatnunk a második meccsen

A szakvezető szerint a Debreceni Egyetem alakulata többet tett a győzelemért a hétvégén, ennek ellenére hátrányból várhatja a folytatást.

A DEAC női futsalcsapata nem kezdte jól az NB I-ben az elődöntőt. Quirikó Vivien tanítványai szombaton kora délután hazai környezetben vágtak neki a Tolna elleni párharcnak, amely az egyik fél második sikeréig tart. A vendégek az első játékrészben kétgólos fórra tettek szert: előbb Folk Zsuzsanna, aztán Krascsenics Petra volt eredményes. A szünetet követően együttesünk csak szépíteni tudott Üveges Katalin találatával, így a végeredmény 1-2 lett.

– Ha a futsal pontozásos sportág lenne, akkor szombaton mi nyertünk volna. Hiába játszottunk veszélyesebben, az ellenfél kapusa jó napot fogott ki. A tolnaiak előtt kevesebb lehetőség adódott, ennek ellenére két szerencsés gólt lőttek, míg mi csak egyszer tudtunk beköszönni. Mivel Horváth Viki görcsöt kapott, sajnos csak rövid ideig alkalmazhattuk az öt a négy elleni felállást a hajrában, pedig azt gondolom, hogy ezzel lehetett volna keresnivalónk. A végéig igyekeztünk letámadni, az utolsó percben is volt egy nagy helyzetünk, ám ezúttal valamiért nem jött össze a második találat. A pontrúgásokkal szintén meggyűlt a bajunk, erre felhívom majd a játékosok figyelmét. Egy rögzített helyzetnél nem engedhetjük meg magunknak azt, hogy nem úgy végezzük el, ahogy kellene. Viki mellett Nagy Anikó is megsérült a meccsen, bízom benne, hogy egyiküknek sem súlyos a gondja – nyilatkozta Quirikó Vivien.

A gyengébb rajt ellenére nem dőlt össze a világ, de több hibázási lehetőség már nincs. A második felvonás vasárnap 17 órakor kezdődik a tolnaiak csarnokában.

 A következő mérkőzésen is kiélezett küzdelmet várok, nekünk egy picivel több kockázatot kell vállalnunk. A Tolna ellen idegenben senkinek sincs könnyű dolga. Arra számítok, hogy az ellenfelünk fegyelmezetten fog védekezni, nekünk pedig támadásban kell még többet vállalnunk a győzelemért – zárta mondandóját vezetőedzőnk.

Fotó: Derencsényi István

Majdnem összejött a szépítés

Pető Csilla

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek