Sport
2024-03-23

Hajszálon múlott a nyolcaddöntő

Európa elitjében a DVSC kézilabdázói.

Befejeződött - egyenlőre - a DVSC SCHAEFFLER menetelése a Bajnokok Ligájában. Szombaton este, összesítésben mindössze egyetlen góllal maradtak alul a háromszoros kupa győztes norvég Vipers ellenében. A Loki akkor is, csakazértis a kontinens legjobbjai között tette le névjegyét, és ott is maradt. A statisztikák szerint a kilencedik helyen zárt a földrészen, az első számú trófeáért kiírt küzdelemben a csapat. Ez pedig minden, de minden várakozást felülmúlt. Egyetlen, apró gólocska hiányzott, meg persze a rutin, és nem utolsó sorban az, hogy a világ két legjobbja, Vjahirjeva, és Abbingh nem piros-fehérben játszik. Menjünk azonban sorjában.
 
A múlt héten, a Hódosban már néggyel is vezettek a mieink, a végét azonban elkapkodták, így a skandinávok 29-28-ra nyertek. Edzőjük, Hlavaty Tamás nem a legdiplomatikusabban nyilatkozott, az ellenfelet elfeledte dicsérni, az övéivel volt elfoglalva. Nem érheti szemrehányás, ilyen a sport.
Így aztán nem csoda, hogy az északiak magabiztosak voltak egész héten, a norvég sajtó kissé lekezelően írt a hajdúságiakról. Nem is volt teltház a csarnokban Kristiansandban, inkább a közelben lévő sípályákon töltötték a délutánt a hazai szurkolók. Akik késtek néhány percet, és a kezdés után érkeztek, nem hittek az eredményjelzőnek.
 
Két perc sem telt el, és 2-0-ra vezetett a Loki. Szabó Nina tíz másodperc alatt rámolt be Lunde anyónak egy duplát. A hideg norvégok udvariasan bár, de megtapsolták a két hete még az MTK-ban játszó kiválóságot. Nem tudtak mit kezdeni a debreceniekkel a vendéglátók, egyetlen pillanatig sem vezettek. Sőt! A DVSC irányította meccset, fantasztikus lábmunkával védekeztek, a támadásokat átgondoltan, ziccerig kijátszva fejezték be. A félidő ötgólos debreceni vezetéssel zárult.
Szünet után érezni lehetett, hogy magasabb fokozatba kapcsoltak a Vipers kézisei. Meg persze ehhez az is kellett, hogy Vámosék kilenc percig egyetlen egyszer sem találtak be az ellenfél hálójába. 21-21-nél érte utol a Debrecent a Kristiansand. Innen felváltva estek a találatok
 
A Loki továbbjutásához az kellett, hogy nyerjenek kettővel, vagy ha csak egy a különbség nekik, akkor hét méteresekkel jobbak legyenek, mint az ellenfél. Ez egészen a végéig tartott. Mármint a büntetők lehetősége. Tíz másodperc volt hátra, amikor a szlovák Hlavaty időt kért. Vjahirjeva indította a támadást, egyetlen pillanatig elfeledkeztek Szabóék Abbinghról, aki jobb kettőben üresen kapta, és tizenegy méterről belőtte az egyenlítő gólt. Ez a holland találat egyben azt is jelentette, hogy az egállal a Vipers jutott a nyolcba, ők mehetnek a final fourért a Győr ellenében.
 
A DVSC úgy indult ennek a BL szezonnak, hogy tanulni szeretnének. Ehhez képest ők tanították a román, a német, a horvát, és a norvég bajnokot. Az elit csapatok jegyzetfüzetébe pedig olyan nevek kerültek, mint Bartulovic, Szabó Nina, Füzi-Tóvizi, meg a többiek. És a debreceni lapok is megteltek nevekkel. Mert már ők is az elit résztvevői. A következő idényben megerősödve, tapasztalatokkal felvértezve, kicsit nagyobb szerencsével merészebb álmokat is szövögethetünk. Addig is: köszönet csajok az élményért!
 
Női kézilabda BL nyolcaddöntő visszavágó:
Vipers Kristiansand - DVSC SCHAEFFLER 27-27 (10-15)
Továbbjutó: Vipers.
 
Weisz György

Közös ügyünk a zöldenergia

Veszélyben a felsőházi rájátszás

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek