Sport
2024-03-20

Történelmet írhatnánk egy újabb győzelemmel

A DEAC férfi röplabdacsapata péntek este lezárhatja a Pénzügyőr elleni negyeddöntőt az Extraligában, a találkozó 20 órakor kezdődik a DESOK-ban. Fodor Antal tanítványai jelenleg 2-0-ra vezetnek az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban. Együttesünk múlt szombaton 3:0-s diadallal indított, majd kedden a PSE csarnokában 3:1-re nyert. Amennyiben játékosaink felteszik az i-re a pontot, történelmet írnak, mivel korábban klubunk még nem jutott az elődöntőbe a bajnokságban.

Többek között erről a nagy esélyről is beszélgettünk 22 esztendős centerünkkel, Kiss Imrével.

– Hogyan tudnád összegezni az első két mérkőzést?

– Akik csak a végeredményeket látják, azt gondolhatják, hogy eléggé egyoldalú eddig ez a párharc. Ezzel szemben mindkét alkalommal meg kellett küzdenünk a győzelemért. Úgy gondolom, a fontos pillanatokban jobban összpontosítottunk, ezért várhatjuk jó pozícióból a folytatást. Csak a játékra fókuszáltunk, nem foglalkoztunk a külső tényezőkkel, ez pedig döntő jelentőséggel bírt.

– Pénteken hazai környezetben bebiztosíthatjátok a helyeteket az elődöntőben. Mire számítasz a következő találkozón?

– Az első összecsapáson nagyon sokat segítettek a szurkolóink a buzdításukkal. Most is abban bízom, hogy hasonló hangulatot teremtenek a DESOK-ban. A két siker ellenére még nem dőlt el semmi, ettől függetlenül reményeim szerint lezárjuk a párharcot. Akadt már olyan ebben az idényben, amikor kicsit elbíztuk magunkat, és ez megbosszulta magát. Ezúttal nem lehet ezt a hibát elkövetni. A budapesti győzelem után sem ünnepeltünk, hiszen tisztában vagyunk azzal, hogy még nem dőlhetünk hátra.

– Ilyen sűrű menetrendnél az edzéseken milyen munkát végeztek?

– Főleg az átmozgatást és a regenerációt kell ilyenkor előtérbe helyezni. A rájátszásban sok múlik azon, hogy melyik csapat bírja jobban a sorozatterhelést. Az szintén lényeges, hogy az együttesek közül kinek sikerült a legmegfelelőbben a formaidőzítés.

– Az alapszakasz végén nem számíthatott rád Fodor Antal vezetőedző, ám a jelek szerint jelenleg nincs semmilyen problémád.

– Így igaz, szerencsére egészséges vagyok. Még a Székesfehérvár elleni összecsapáson ráléptem Bagics Balázs lábára, a peches jelenet miatt egy csontszilánk letört a lábamból, emellett a szalagok is megnyúltak. Nagyjából három-négy héttel később már nem éreztem semmilyen fájdalmat, emiatt a negyeddöntőben már én is segíthetek a csapatnak.

– Hosszú évek óta röplabdázol a DEAC-ban. Neked mit jelentene, ha bejutnátok a legjobb négy közé?

– Valóban sok dolgot átéltem már itt. Korábban nem voltunk meghatározó tagjai a bajnokságnak, de ezúttal esélyünk nyílt arra, hogy történelmet írjunk, szeretnénk megragadni ezt a lehetőséget! Természetesen óriási siker lenne az elődöntő, ám a folytatásban még szebb dolgot is elérhetnénk.

Extraliga-negyeddöntő 3. mérkőzés
DEAC-PSE
2024. 03. 22. (péntek) 20.00, DESOK

Fotók: Derencsényi István

Erősödő partnerség a BMW-vel

Vranyecz Artúr

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek