Sport
2024-03-17

A 32 közé jutott Battai Sugár Belgiumban

A DEAC vívója simán hozta a selejtezőt, majd még egy kört ment a főtáblán.

Közel egy évvel ezelőtt kezdődött, és a hétvégén zárul vívásban az olimpiai kvalifikációs sorozat. Mivel a magyar női kardválogatott már kiharcolta a részvételt, a belgiumi Sint-Niklaas városában rendezett világkupán a cél az volt, hogy a listán jelenleg második helyen álló együttes lehetőleg megőrizze a kedvező pozíciót. Ez azért fontos, mert ezen rangsor alapján párosítják majd a párizsi olimpián a csapatokat, és korántsem mindegy, kivel kerül össze a kvartett a negyeddöntőben.

Battai Sugáron mindenesetre nem múlt semmi, pénteken, az első napon hibátlanul teljesítette a csoportkört, ami rögtön a 64-es főtáblára repítette. Szombaton, az egyenes kiesési szakaszban az algériai Zohra Nora Kehli ellen lépett pástra a DEAC vívója, és magabiztos teljesítménnyel 15:7-es győzelmet aratott.

A nyolcaddöntőért folytatott küzdelemben Martina Criscióval nézett farkaszemet Dávid László tanítványa. Az ellenfél 2017-ben tagja volt a világbajnok olasz kardcsapatnak, ezen kívül a korábbi években Grand Prix- és világkupagyőzelmei vannak, szintén csapatban. Kettejük csatáját végül a 30 éves itáliai nyerte 15:11-re, így ő folytathatta a nyolcaddöntőben, Sugi pedig a 20. helyen zárt.

Folytatás vasárnap, csapatban.

Női kard világkupa, Sint-Niklaas
Csoportkör: Battai Sugár 6 győzelem/0 vereség
32 közé jutásért: Battai–Kehli (algériai) 15:7
16 közé jutásért: Criscio (olasz)–Battai 15:11

A Legyőzhetetlen Pajzs!

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek