Sport
2024-03-16

Ez - sajnos - százas volt!

Nagyon készültek a fehérváriak a szombati, DEAC elleni  kosárlabda meccsre.

 

 Fenték fogaikat Mócsánékra, a mai napig nem emésztették meg az októberi, debreceni fiaskót. Akkor már majdnem hússzal is vezetett az Alba az Oláh Gábor utcában, de végül - hosszabbítás után - itthon maradtak a pontok. A Székesfehérvár odahaza még nem szenvedett vereséget, és valljuk meg, játékos anyagában, minőségében valamivel esélyesebbek a bajnoki címre, mint a Szombathely.
 
A DEAC-ban helyet kapott a derék bántalmaival küzdő Buljevic. A derbi előtt még nem volt biztos, hogy parkettára lép. A kezdőben helyette Czermann Patrik állt a közép körbe.
Azonnal éreztette a hazai együttes, ki az úr a háznál. Roberts pillanatok alatt szórt négy triplát, az ötödik percben már tizenegy volt közte, nekik. Mandic mester időt is kért. Próbálkoztak az egyetemisták, Buljevic is beszállt, de a túloldalon Vojvoda elkezdte a pontgyártást, így a negyed végére nyolc lett az előny oda.
 
A második tíz percben azt hittük, valami meglepetés lesz a Gáz utcai csarnokban. Tadics biztosan helyezte el a gyűrűben a labdát, Drenovac hármasa is bement, mint ahogy Williamson büntetői is. 33-33 lett az állás. A csoda azonban elmaradt. Roberts kintről mindent bedobott, a negyed végére már a huszadik találatát jegyezte, de ezzel is csak azt érték el, hogy viszonylag szoros, mindössze hat pontos előnyt mutatott az eredményjelző a szünetre.
 
Aztán a második félidőben hamar eldőlt minden. Három percig még tartotta a lelket a debreceniekben Edwin, de aztán érkezett a túloldalon Dickey, Vojvoda, Barnett, és a negyed végére tizenhat egység lett a különbség.
Az utolsó menetben mindent megpróbált a DEAC, de az ezen az estén támadásban ellenállhatatlan Alba nem hagyott kétséget saját sikere előtt. A kérdés csak lett a végére, hogy a hajdúságiak kapnak-e száz pontot tőlük. Sajnos igen. ebben a bajnoki megmérettetésben először fordult elő ilyen. Reméljük utoljára.
 
Nincs különösebb baj, Fehérváron ki lehet kapni. A múlt heti, hazai Zalaegerszeg elleni fiaskó azonban lehet még fájni fog. Két meccs van az alapszakaszból a srácoknak. Jövő héten jön a Honvéd, hogy aztán az utolsó fordulóban Szegeden zárják le a ezt a sorozatot. Mindkét mérkőzést illene begyűjteni, mert nem mindegy, hányadik helyen végeznek majd 26 forduló után. Mert fontos a rájátszásban a hazai kezdés. És ehhez legalább illik a tabellán a negyedik pozíciót elfoglalni.
 
Férfi kosárlabda NBI/A csoport 24. forduló:
Arconic-Alba Fehérvár - DEAC 101-81 (25-17, 21-23, 29-19, 26-22)
 
Legjobb dobók: Roberts 28, Dickey III J. 20, Vojvoda 18, illetve Edwin 22, Drenovac 16, Buljevic 13.
 
Weisz György

Sportszerviz

Emelkedő forgalomban csökkent a BUX a héten

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek