Sport
2021-12-18

„Sikk a DEAC-ban játszani!” – évet értékelt a labdarúgó-szakosztály

Évzáró értekezletet tartott a DEAC labdarúgó-szakosztálya szombaton este a DESOK-ban. Az eseményen Lóczi Lászlóné Kovács Marianna, a DEAC ügyvezetője, Jávor András, a klub elnöke, Pöszmet Tibor szakosztály-vezető és az edzők vettek részt.

Jávor András azzal kezdte mondandóját, hogy sajnos a Covid meghatározza az esemény jellegét, ám köszöni mindenki munkáját.

Jó az irány, amerre tartunk. Jobb lett a felnőtt csapat is, véleményem szerint ott tart a csapat, ahol lennie kell, de természetesen vannak álmaink – mondta az elnök. – Több mint 500 igazolt futballistánk van, ez a szám önmagáért beszél. Mind a fiatalok, mind a felnőtt csapat jól összeszedett, kiváló közösséget képez. Úgy vélem, itt mindenki jól érzi magát, sikk a DEAC-ban a focizni.

Elfogultság nélkül mondhatom, nagyszerű az edzői garnitúra, és a vezetőség is mindent megtesz a szakosztály minél sikeresebb működéséért. Kiemelném, hogy a felnőtt gárda 22 fős keretéből 16 fő egyetemista. Megújul a centerpályánk, valódi klubélet van nálunk, ami csak egyre erősödik” – fogalmazott Jávor András.

Lócziné Kovács Marianna elmondta, a nyáron beindított tehetségközpontnak egy remek edzői csapattal vágtunk neki, a régiekben korábban is lehetett bízni, az újak pedig tökéletesen beilleszkedtek a rendszerbe.

„Minden trénernek csak köszönetet tudok mondani, nekem is van két focista fiam, így erről az oldaláról is látom az utánpótlásban folyó munkát. De a szülők visszajelzéseiből is lemérhető, hogy elégedettek az utánpótlásban folyó munkával. Egyértelmű: dicsőség DEAC-os sportolónak lenni.”

A szakosztály-vezető is kiemelte, hogy a Covid miatt nehéz helyzetben vannak, s jelenleg a folyamatos változás jellemzi az életünket.

„Örülök, hogy az év eleji auditálás után nyáron beindíthattuk a tehetségközpontunkat, és a csapataink immáron futballakadémiák együtteseivel játszanak egy osztályban. Az új központ a folyamatosságot is garantálja majd, és tovább visszük azokat az értékeket, melyek csak a DEAC-ra jellemzőek. A legfiatalabbaktól a felnőttekig végignézve, a klub struktúrája jól működik, és külön öröm, hogy van egy másik vonal, a DASE, ahol tudnak fejlődni azok, akik még nem kapnak szerepet a DEAC-ban. Büszkék vagyunk az utunkra, sok munka van mögöttünk és előttünk is. 31 csapatban 543 játékos versenyez, és mintegy négyszáz átigazolási tranzakciónk volt az előző évben. A cél, hogy építkezzünk a jövőben is, együtt, összefogva” – mondta Pöszmet Tibor.

Az értékelő végén a klub virágcsokorral köszöntötte meg női dolgozói munkáját. Folytatása következik jövőre.

Basszusgitár

Tűz ütött ki éjjel a Debreceni Egyetemen

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek